Arkadaşımız Atay BARBUROĞLU, Oyuncu, TV ve Radyo sunucusu Suat Güzey ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

0

Arkadaşımız Atay BARBUROĞLU, Oyuncu, TV ve Radyo sunucusu, yazar ve Seslendirme Sanatçısı Suat Güzey ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tiyatroya olan ilginiz ne zaman başladı?

Tiyatroya her zaman ilgim vardı ama bana dizi ve sinema setine nazaran, her zaman daha zor geldi çünkü tiyatro eğitimi almamıştım. O yüzden de hep uzak durdum ama bir şeye karşı uzaktan da olsa bu kadar aşk duyduğunuzda, ilgi duyduğunuzda o şey gelip mutlaka bir yerde önünüze çıkıyor, yolunuz kesişiyor. Bu konuda da bana Tiyatro Kedi kapısını açtı. Ve bana bu imkânı ilk Tiyatro Kedi sundu. Aslında oyunculuk mesleğine adım atmamla Tiyatro ile tanışmam arasında bayağı uzun bir zaman geçti. Yaklaşık beş yıl önce ancak tiyatro ile tanışabildim.

Tiyatro sizin için ne ifade ediyor? Vazgeçilmeziniz mi?

Tiyatronun senin için vazgeçilmez olmasından çok, senin tiyatro için vazgeçilmez olman bugünkü piyasa da çok daha önemli tabi ki her zaman şartlar el verdiğince, uygun bir proje olduğunda ben her zaman tiyatronun içinde yer almak isterim. Ama bizim işlerimiz ne zaman hangi projenin içinde nasıl bir şeyin içinde yer alacağımız ya da karşımıza ne zaman neyin çıkacağı çok belli olmayabiliyor. İstikrarlı bir sektör değil bizim sektörümüz. Gönlümde her zaman vazgeçilmez ama hayata ne kadar geçirebiliriz o biraz da tiyatroya bağlı.

En sevdiğiniz oyun yazarı kimdir?

Aziz Nesin.
Aziz Nesin’in, Başarılarımı Karılarıma Borçluyum isimli bir eserini sahneye koydu Tiyatro Kedi. Onun yaklaşımı, mizah anlayışı, konunun ilerleyişi benim çok hoşuma gitmişti o yüzden çok uzun bir tiyatro geçmişi olmayan bir tiyatro oyuncusu olaraktan bu kısıtlı zaman da en çok yer almaktan hoşlandığım proje o olmuştu o yüzden Aziz Nesin.

Oynarken en çok sevdiğiniz karakter hangisidir?

Yine Tiyatro Kedi çatısı altında Yok Böyle Bir Kız diye bir oyun sergilemiştik. Sahneyi Yunus Günçe, Gamze Topuz, Pamela Spence ile paylaşmıştım. Uyarlama ve yönetmenliğini de Damla Cercisoğlu yapmıştı. Yok Böyle Bir Kızda; Ozan karakterinin ağabeyi yani genç bir yazarın paraya, şöhrete, kadınlara düşkün ağabeyinin rolü vardı çok eğlenmiştim çok keyif almıştım o rolü oynarken.

Shakespeare’inin hangi oyunun da rol almak isterdiniz?

Bir Shakespeare oyunun da rol oynamak istemezdim açıkçası. Çünkü tiyatro bana göre, güncellenmesi gereken bir şeydir. Ben daha bugüne ait oyunları, bugüne ait konuları, bugüne ait karakterleri günümüze ya da en fazla yakın döneme ait karakterleri ve o dili daha çok seviyorum işin açıkçası. Ve aslında tiyatro ile arası uzak seyirciyi tiyatroya çekmek için de bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun hep gözetilmesi gerektiğini ve korunması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden günümüz oyunları bana daha keyifli ve eğlenceli geliyor.

Suat Güzey Kimdir?

1990 yılında Ankara da bir özel radyoda uzun süre sunduğu, sabah kuşağı ve haftada bir yayınlanan gece şovuyla başlayan yayın hayatını , 1997 yılında Genç tv de sunmakta olduğu Mambo isimli canlı yayın şovu sayesinde ekrana taşımış oldu.

Bunu, hemen ardından rol aldığı çeşitli diziler takip etti;

FOX​​​ TV-Yasak Elma
Kanal D -Arka Sokaklar
Star TV​​​-Kardeş Payı ( Kel adam)
Trt 1​​​-Doludizgin Yıllar (İrfan)
Kanal 7​​-Zeynep (Murat)
Show TV-Kurtlar Vadisi
Show TV-​​Uy başuma gelenler (Haşim)
Star-​​​Zalim (Ceyhun)
Trt1-​​​Mühürlü Güller
gibi ana rollerle birlikte birçok dizide yardımcı rollerde rol aldı.

Bu zaman içinde aşağıda yer alan projelerde sunucu olarak yer aldı;

Tv 8 ​-Otokontak (otomobil dünyası)​​Sunucu
Euro D​​-Dış Hatlar (magazin)​​​Sunucu
Kanal 6-Laf ebesi (yarışma)​​​Sunucu
E Tv-Suat Güzey Show​​​Sunucu
Star TV-​ Süperstar ​​​​Sunucu
Elmax ​-Alyans​​​​​ Sunucu
Elmax-​​Hangisi Hamarat​​​ Sunucu
Abdulhamit Düşerken, Esir şehrin insanları, Ömerçip, Hadi Be Oğlum da rol aldığı sinema filmleri arasında.

Bunlara 1998 den itibaren profesyonel olarak başladığı reklam seslendirmeleri, medikal metin, tanıtım filmi seslendirmesi, program tanıtım seslendirmesi (Kanal D Canlı Canlı) , belgesel seslendirmeleri eşlik etti ve halen devam etmekte.

2019 Yılında yazarlığa adım atarak Kişisel Gelişim alanında yazdığı SKOZ isimli kitabını yayımladı.

Atay BARBUROĞLU/Yazar-Sanat Eleştirmeni
www.kentekrani.com 4 Aralık 2021

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here