Dijital platformda adından söz ettiren diziler

0

Dijital platformda adından söz ettiren diziler

Şahsiyet

Yönetmenliğini Onur Saylak yaptı. Senaryosu da Hakan Günday’a ait olan Ay yapım imzalı dizidir. Başrollerini Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger ve Hüseyin Avni Dalyal’ın paylaştığı Gerilim ve suç türündeki bu dizi Türk yapımı internet dizisidir. Puhu TV’ de yayınlanmıştır. İlerleyen zamanlarda tekrarı Show TV’de yayınlandı.
Sezon sayısı 1 bölüm sayısı 12’dir.

Haluk Bilginer uluslararası Emmy Ödülleri En iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.
Dizinin konusuna göz atalım;

Agah bey, adli kâtip memurluğundan emekli olan Beyoğlu’nda tek başına yaşayan bir bireydir. Kendisine Alzheimer teşhisi konulmasıyla hayatı alt üst olur. İlerleyen zamanlarda artık hiçbir şeyi hatırlamayacak duruma geleceğini düşünür ve bu durumu bir fırsata çevirmeye karar verir. Hastalığından dolayı işleyeceği suçu unutacak ve bundan dolayı vicdan azabı çekmeyecektir.

Fi
Başrollerini Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Büşra Develi, Tülay Güven ve Osman Sonant paylaşmaktadır. Azra Kohen’in Fi, Çi ve Pi eserlerinden uyarlanmıştır. 2 sezondan oluşan bu dizi Türk yapımı Psikolojik gerilim internet dizisidir. Puhu TV’de yayınlanan bu dizi Ay yapım dizisidir ve Yönetmenliğini, Mert Baykal üstlenmiştir. Romanları senaryoya Nükhet Bıçak ve Özlem Yücel’in uyarlamıştır. Dizinin tekrarları ilerleyen zamanlarda Show TV’de yayınlandı.

Fi’nin konusu;

Psikiyatr olan Can Manay, Ülkenin en önde gelen psikiyatristi ve en çok izlenen TV programı sunucusudur. Manay bir gün Duru’yu görür ve görür görmez saplantılı bir şekilde âşık olur. Durunun hayatını izlemeye başlar ve bu saplantısı başta duru olmak üzere hayatına dokunan herkesi kötü bir şekilde etkilemeye başlar.
Yılın en başarılı içeriği ödülünü Fi dizisiyle Puhu TV aldı. Mobil projelerin yarıştığı MMA Smarties Ödülleri’nde yarışan dizi yılın en iyi içeriği ödülünü aldı.

Masum

BluTV’de yayınlanan tür olarak Dram, polisiye ve suç dizisidir. Dizi 1 sezon ve 9 bölümden oluşmaktadır. Senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı, Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı Türk internet dizisidir. Berkun Oya’nın yazdığı Bayrak adlı oyundan uyarlanmıştır.
Oyuncu kadrosu: Haluk Bilginer, Nur Sürer, Ali Atay, Okan Yalabık, Serkan Keskin, Tülin Özen, Bartu Küçükçağlayan

Dizinin konusu;

Emekli Komiser Cevdet ve karısı, ömürlerinin s on yıllarını şehirden uzaktaki küçük çiftlik evlerinde huzur içinde geçirmektedirler. Bir gün komiser Yusuf’un bir dosyayı incelemek için kasabaya gelir ve Cevdet’in evinde kalmaya başlar. Masum ‘da kimin masum olduğunu bulmak kolay olmayacaktır.

Atay BARBUROĞLU/Yazar-Sanat Eleştirmeni
www.kentekrani.com 18 Aralık 2021

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here