Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’

Göreceksiniz enflasyon inşallah seçim öncesi nerelere düşecek” ifadesini kullandı. Erdoğan, asgari ücretle ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hükümetin ekonomi politikalarına yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “Felaket tellallarına, mandacı iktisatçılara, ekonomik tetikçilere aldırış etmeden hedeflerimize yürümeyi sürdüreceğiz” dedi.

Erdoğan, “Son günlerde kur üzerinde iktisadi temelleri bulunmayan hareketler nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının oluşturduğu sorunları da milletimizin lehine yatırım, istihdam ve üretimle çözeceğiz. Büyüyeceğiz, büyüdükçe milletimiz kazanacak” ifadesini kullandı.

Erdoğan, bu noktada ‘faiz sebep – enflasyon netice’ tezini savunarak “Eğer ben de ekonomi tahsili görmüşsem ve bu ekonomi tahsilinden de öte bazı değerler silsilesi içerisinde de inandıklarım, bilgim varsa, faiz sebeptir, netice değildir; enflasyon neticedir. Tabi burada bazıları bunun tam aksini savunuyorlar. Bunlar enflasyonun sebep, faizin netice olduğunu savunuyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret konusuna da değindi;

“Görüşmelerin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here