📽️Yıllarca Haber Yazan Kemal Aslan, ‘Sesiyle Buluşsun’ Diye Güfteler De Yazdı…

0

📽️Yıllarca Haber Yazan Kemal Aslan, ‘Sesiyle Buluşsun’ Diye Güfteler De Yazdı…

Gazeteci- şair Kemal Aslan 20 yıldır yazdığı güfteleri kitaplaştırdı: Sesini Arayan Şarkılar!

Kitapta yer alan 49 güfteden 10’u üç sanatçı tarafından bestelendi.

Kitabın başında yer alan ve “Acı” adını taşıyan güfte 2008 yılında Baran Çak’ın çıkardığı “Rüyaya Seyahat” adlı albümünde yer aldı.

Kitaptaki güfteler “Zamana Dokunan Şarkılar”, “Kalbimin Sesi”, “Sensiz Zaman” ve “Öncekiler” başlığı altında toplandı.

13 güftenin yer aldığı “Zamana Dokunan Şarkılar” adını taşıyan bölümde yer alan güftlerden 8’i Salih Dinçel tarafından bestelendi. “Kalbimin Sesi” başlığı altında neşeli ve hüzünlü 16 eser bulunuyor. “Sensiz Zaman” adını taşıyan bölümde 2 güfte yer alıyor. “Öncekiler” bölümü ise 17 güfteden oluşuyor. Bu güfteden “Sen de Büyüyeceksin” adlı eser Bahar Aslan tarafından bestelendi.

Kemal Aslan

Gazeteci-şair Kemal Aslan, Kent Ekranı’na; kitabında yer alan güfteleri 2002 yılından bu yana yazdığını söyledi.

Aslan; “1990’lardan beri şiir yazıyorum. Bugüne kadar 5 şiir kitabım yayınlandı. 2002’den itibaren de güfte yazmaya başladım. Bunlardan ilki “Acı” Baran Çak tarafından bestelendi ve ilk çıkardığı albümde yer aldı. Salih Dinçel’in bestelediği 8 eser için albüm çalışmaları sürüyor. Güfte ile şiir arasında benzerlik olsa da güftede ritim ve tekrar daha çok öne çıkıyor. Güftenin sözlerinin yaşanılan zamana dokunması, sahihlik içermesi gerekiyor, söz tekrarı ve belirli kalıplar içinde seslenme ya da dizeler arası ritim oluşturma önem kazanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kemal Aslan, herkesin için düzenli ya da düzensiz bir ezgi olduğuna inandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Yazdıklarım benim içimdeki ezgilerin dışa vurumu. Duygularımızın kapısını çalan ezgilerin günümüzde bunun bir nağmeye dönüşmesi profesyonel bir çaba ile mümkündür. Ben okuyucuların da kendi ezgisini duyacağını, kendi ezgisini oluşturacaklarına inanıyorum. Bu eserde herkes, yaşadığı farklı insani duyguları (keder, hüzün, nefret, öfke, sevinç, neşe, özlem, ayrılık acısı, vb.) bulabilir, okuduklarıyla örtüşen çeşitli duygulara uyan kendi ezgisini yaratabilir.”

İllüstrasyonlarını Polat CANPOLAT’ın yaptığı  80 sayfadan oluşan “Sesini Arayan Şarkılar kitabı Artshop yayınlarından çıktı.

Eser kitapçıların yanısıra online satış noktalarından da edinilebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here