“Borcunu ödemeyen çiftçilerimizi uyarıyoruz şimdiden ekin ekmeyin, bizim size elektrik verecek gücümüz artık yok”

0

“Borcunu ödemeyen çiftçilerimizi uyarıyoruz şimdiden ekin ekmeyin, bizim size elektrik verecek gücümüz artık yok”

DEDAŞ: Borcunu ödemeyen çiftçiye elektrik verilmeyecek

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’a enerji dağıtan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, bölgede borcunu ödemeyen çiftçilere artık elektrik vermeyeceklerini belirterek, “Borcunu ödemeyen çiftçilerimizi uyarıyoruz şimdiden ekin ekmeyin, bizim size elektrik verecek gücümüz artık yok” dedi.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, Genel Müdür Yaşar Arvas ve Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ) Genel müdürü Murat Karagüzel, çevrimiçi toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Atalay, bölgede enerjinin yüzde 35’inin tarımsal sulamada kullanıldığını, Mardin’de 6 bin 500 çiftçinin bulunduğunu ve 2019’dan beri sadece 600-700 çiftçinin elektrik borcunu ödediğini vurgulayarak, “Yüzde 90’ı kullandığı elektriğin bedelini ödememiştir. Mısır eken bir çiftçi günde ortalama 20 saat elektrik kullanıyor. 90 günde 270 bin kilowat saat enerji tüketiyor. Buradan çiftçilere sesleniyorum, borcunu ödemeyen çiftçilere elektrik vermeyeceğiz. Borcunu ödemeyen çiftçi şimdi boşuna eken ekmesin. Damlama sulama ile enerjinin yarısı kadar tasarruf edilebilirken ve hasılatta yüzde 40 artış yaşanırken, çiftçilerimizin vahşi ve sallama sulama yöntemlerinden vazgeçmesi gerek” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here