1’nci Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali 3 Kasım’da Başlıyor.

0

1’nci Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali 3 Kasım’da Başlıyor.

1’nci Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali 3-16 Kasım tarihlerinde “Başka bir Bodrum Mümkün” mottosuyla tiyatroseverlerle buluşacak.

Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali, çağdaş danstan performatif sunuma, dans tiyatrosundan konserlere ve müzikli edebiyat okumalarına uzanan geniş bir programla gerçekleşecek.

Festival, 7’si yurt dışından 23 farklı prodüksiyonla ve 7 farklı mekânda düzenlenecek.

Festival boyunca Türkiye’den yerli yapımlar dışında Almanya, Belçika, Şili, Yunanistan ve Fransa’dan ortak üretimler izleyicilerle buluşacak.

Tiyatronun bütüncül ve kapsayıcı sanat anlayışıyla kurgulanan 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF), cumhuriyetimizin 100. yılında, bu toprakların yüzyıllık zenginliğini müzik, dans, edebiyat, sinema, resim, heykel ve mimarinin harmanlandığı programıyla Bodrum’a taşıyacak.

Festival açılışını İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yapımı, Güngör Dilmen’in yazdığı, Yücel Erten’in sahnelediği Deli Dumrul  oyunuyla 3 Kasım’da Bodrum Kalesi’nde yapacak.

Festival, Türkiye’den Bedirhan Dehmen & MTDist’in BİZ, Donkişot Tiyatro’nun Gelin Tanış Olalım, Faraza Tiyatro’nun Misket, Tiyatro D22’nin Hakikat, Elbet Bir Gün, BAM İstanbul’un Istırap Korosu, Şirin Aktemur’un Hasret, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun Hayal Satıcısı adlı prodüksiyonlarını tiyatroseverlerle buluşturacak. Almanya’dan Interkulturell-Aktiv e.V.’nin NSU – Kurbanlar Arasında Almanlar da Var, MomoAct’ın Ashura; Belçika’dan Theater Antract’ın Tut Bırak ve Platform 0090’ın  Gılgamış oyunları sahnelenecek.

Festival kapsamında her akşam 17.30’da 30 izleyici ile düzenlenecek “Mavi Sürgün” başlıklı etkinlik katılımcılarla buluşacak. Festival, 16 Kasım’a kadar Inspera Sahne, Inspera Mini Sahne, Inspera Açık Sahne, Bodrum Kalesi, STS Bodrum, Heredot ve Nurol Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak. Ayrıca Cumhuriyet tarihinin ilk okul gemisi STS Bodrum, izleyicilerle birlikte gün batımında yelken açarak tiyatro sanatçılarının Halikarnas Balıkçısı okumaları ve Jehan Barbur’un müziği eşliğinde seyir alacak.

Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nde aynı zamanda Cem Yıldız’ın “Ben Uçarım Gökler Uçar”, Almanya’dan Sema Moritz’in “Efsane Hanımlar”, Renan Bilek’in “Aranjmanlar-Öyküleriyle Şarkılar”, Nuri Harun Ateş’in “Das Cabaret” ve Sokrates Sinopoulos ile Derya Türkan’ın Türkiye – Yunanistan ortak yapımı “İstanbul’dan Mektup” konserleri Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak. Dilek Türkan ve Oğuzhan Balcı’nın Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehir Orkestrası’yla birlikte vereceği “Şarkıların Cumhuriyeti” konseri ise 10 Kasım’da Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde ücretsiz olacak gerçekleştirilecek.

4 Kasım’da Yücel Erten ve Mustafa Avkıran’ın, 5 Kasım’da Daphnis Kokkinos ve Koza Tamdoğan’ın Nurol Kültür Merkezi’nde halka açık söyleşileri gerçekleştirilecek. Ayrıca Pina Bausch Dans Tiyatrosu’nun dansçısı ve prova yönetmeni Kokkinos aynı zamanda profesyonellere yönelik bir atölye çalışması da düzenleyecek.

Arrangement Provisoire’ın Fransa-Brezilya ortak yapımı olan Beyaz adlı çağdaş dans gösterisi ile Evren Erbatur’un Sorularımdan Korkmayın Ben Sadece Bir Dramaturgum adlı performansını katılımcılarla buluşturacak BOTİF, Emre Kınay ve Çiğdem Gürel’in sahne alacağı Kapanış Partisi’yle sona erecek.