📽️29 yıllık tutsaklığın ardından gökyüzünü ilk bakış

0

ABD’nin New York şehrindeki kötü şöhretli Primatlar Deneysel Tıp ve Cerrahi Laboratuvarı’ndan (LEMSIP) kurtulan şempanzenin gökyüzünü ilk kez gördüğü an yüreklere dokundu.

29 yaşındaki şempanze Vanilla’nın, laboratuvardan kurtarılmasının ardından Fort Pierce’daki Save the Chimps sığınağına vardıktan sonraki sevimli anları kameralara kaydedildi.

Vanilla, taşınana kadar 1,5 metrelik bir kafesin dışına hiç çıkmamıştı. Cuma günü Reno’da düzenlenen American Society of Primatologists sempozyumunda Save the Chimps’in primatologu Dr. Andrew Halloran tarafından paylaşılan iç açıcı videoda, alfa erkeği Dwight tarafından kocaman bir kucaklamayla karşılandı.

Halloran, The Post’a “Kaliforniya’da Vanilla, çimsiz ve zincir bağlantılı bir kafeste bir avuç şempanzeyle yaşıyordu” dedi.

Kuruluşa göre yeni ada sığınağı, laboratuvarlardan, eğlence endüstrisinden, egzotik evcil hayvan ticaretinden ve yol kenarındaki hayvanat bahçelerinden atılan 226 şempanzeye ev sahipliği yapıyor ve birçoğu daha önce hücre hapsine katlandı ve daha önce diğer şempanzelerle hiç etkileşime girmedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here