‘Fahiş fiyat’ cezasını BİM yargıya taşıyor! Migros da aynı ceza için yargıya gitmişti.

0

‘Fahiş fiyat’ cezasını BİM yargıya taşıyor! 
Migros da aynı ceza için yargıya gitmişti.

BİM, Rekabet Kurulu’nun kestiği ‘fahiş fiyat’ cezasının iptali için yargıya gideceğini duyurdu.
Dün savunmaların alınmasından sonra da BİM, CarrefourSA, Migros, Şok Marketler, A 101 ve tedarikçi Savola Gıda’ya, haksız rekabet uyguladıkları gerekçesiyle toplamda 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmişti.

Migros, Rekabet Kurulu’nun kestiği 517 milyon liralık cezanın iptali için yargıya gideceğini duyurmuştu.

Bugün de BİM’den açıklama geldi. Şirketten yapılan açıklamada, düşük kar marjı ve düşük fiyat politikasıyla son 25 yılda Türkiye’de enflasyonun düşmesine önemli katkılarda bulunduğu ifade edildi. Şirket, buna rağmen ‘pahalılığın sorumlusu’ olarak gösterilmelerinin ve kartel iddiasıyla büyük bir ceza verilmesinin, ülkedeki yatırım ortamının ve serbest piyasanın gelişimine hizmet etmeyen, haksız ve adaletsiz bir karar olduğunu vurguladı.
KAP’a yapılan bildirimde ise “Söz konusu idari para cezasının 5326 sayılı Kanunu’nun 17.maddesinin 6.fıkrası gereğince %25 indirimli şekliyle uygulanması halinde ceza tutarı 718.596.896-TL olacaktır.

İlgili kararda isnat edilen suçlamaların hiçbiri tarafımızca kabul edilmemekte olup, bu husus soruşturmanın başından itibaren hem yazılı hem de sözlü savunmalarımızda kanıtlarıyla birlikte Kurum’a sunulmuştur. Bu nedenledir ki, BİM sonuna kadar haklarını savunacak, kapsamlı bir şekilde kararı yargıya taşıyacaktır” denildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here