16.4 C
Türkiye
Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana Sayfa Dünya Erdoğan: Angola’da nitelikli hastaneler yapabiliriz, üniversite yapabiliriz, işadamlarımız bunları yapmaya muktedirdir

Erdoğan: Angola’da nitelikli hastaneler yapabiliriz, üniversite yapabiliriz, işadamlarımız bunları yapmaya muktedirdir

0

Erdoğan: Angola’da nitelikli hastaneler yapabiliriz, üniversite yapabiliriz, işadamlarımız bunları yapmaya muktedirdir.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, Türkiye-Angola İş Forumu’nda açıklama yaptı.

Türkiye’nin ekonomik ‘başarılarını’ anlatan Erdoğan, ”Angola’da nitelikli hastaneler, üniversiteler yapabiliriz” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Görüşmelerimizde iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri etraflıca ele aldık. Türkiye ve Angola’nın birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahip olduklarını teyit ederek birçok alanda işbirliği imkanı bulunduğunu tespit ettik.

Amacımız firmalarımızı Angola’da iş, yatırım ve ticaret yapmaya teşvik etmektir. Diğer bir husus ise Angolalı iş adamlarının Türkiye’yi tanıması, ülkemizdeki yatırım fırsatlarını görmesidir. İnşallah vize meselesinde atacağımız yeni adımlarla bunun için gerekli zemini oluşturacağız.

G-20 üyesi Türkiye ile Afrika’nın yükselen yıldızı Angola’nın ilişkilerini geliştirmede bu kadar geç kalması her iki ülke için de kayıptır. Bu eksiğimizi en kısa zamanda telafi etmemiz gerekiyor. Halihazırda 250 milyon dolar düzeyinde seyreden ticaret hacmimizi kısa vadede 500 milyon dolara çıkarma kararı aldık.

Oldukça geniş bir yelpazede işbirliğimizi derinleştirmeye çalıştık. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’nin üçüncüsü inşallah aralıkta gerçekleştireceğiz. Dünyadaki en büyük diplomatik temsilciliğimizi bir Afrika ülkesinde açtık. Önümüzdeki dönemde büyükelçiliklerimizin sayısını 49’a çıkarmayı hedefliyoruz.

Ülkemizin güçlü sağlık altyapısından istifade eden Afrikalı misafirlerimizin oranında artış yaşanıyor.

Bugün ikili görüşmede de sayın başkana ‘Angola’da kaliteli, nitelikli hastaneler yapabiliriz, üniversite yapabiliriz ve süratle işadamlarımız bunları yapmaya muktedirdir’ dedik. 2020’de birçok G-20 ülkesi havlu atarken biz yüzde 1.8 ile en çok büyüyen ikinci ülke olduk. Bunun tesadüfi bir büyüme olmadığını 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 7,2, ikinci çeyreğinde ise 21,7 büyüme oranlarıyla teyit ettik.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here