Kadınların, erkeklere göre, duygulara uygun emoji seçme ihtimali daha yüksek.

0

Kadınların, erkeklere göre, duygulara uygun emoji seçme ihtimali daha yüksek.

Nottingham Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen yeni bir araştırma, yaşlı insanların  duygularını mesaj yoluyla ifade etmek için şaşırmış, korkmuş, üzgün ve kızgın tepkiler gibi emojileri yanlış kullanma eğiliminde olduklarını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar Yihua Chen ve Xingchen Yang, PLOS One dergisinde yayınlanan çalışma için 253 Çinli ve 270 Birleşik Krallıklı yetişkinden oluşan bir grup oluşturdu ; bunların %51’i kadın ve %49’u 18 ila 84 yaş aralığındaki erkeklerden oluşuyordu.

Bulgular “genel olarak emoji tanımada yaş ile doğruluk arasında olumsuz bir ilişki” olduğunu gösterdi.

Araştırma için araştırmacılar, Apple, Windows, Android veya WeChat’teki emojilerin her birini ele aldı.

Katılımcıların mutlu, tiksinti, korkulu, üzgün, şaşırmış ve kızgın emojilere verdiği tepkileri test edildi.

Bulgulara göre kadınların, erkeklerin aksine, emojileri mutlu, korkulu, üzgün ve kızgın simgeler olarak doğru şekilde etiketleme olasılığı daha yüksek.

Ancak insanların emojileri farklı görmesi yaygındır ve bu durum kafa karışıklığına veya tuhaf etkileşimlere yol açabiliyor.

Araştırmanın baş yazarı Dr. Hannah Howman, “Bazı ‘evrensel’ yüz duyguları, emojiye aktarıldığında ‘evrensel’ olmayabilir.” diyor.

Birleşik Krallık’taki katılımcıların, tiksinti dolu emoji dışındaki tüm simgeler için atanan etiketleri eşleştirme olasılıkları Çinli katılımcılara göre daha yüksekti.

Howman, “Yaş ve kültürle ilgili bulgularımız, emoji kullanımında bağlamın önemini vurguluyor”
“Çalışmamızın sonuçları, araştırılan tüm faktörlerin emojilerin nasıl sınıflandırıldığı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu gösterdi.”