16.4 C
Türkiye
Pazar, Nisan 28, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın İmamoğlu Diyarbakır’da: İstanbul’da başardıklarımızı, Türkiye’de de hep birlikte başarabiliriz.

İmamoğlu Diyarbakır’da: İstanbul’da başardıklarımızı, Türkiye’de de hep birlikte başarabiliriz.

0

İmamoğlu Diyarbakır’da: İstanbul’da başardıklarımızı, Türkiye’de de hep birlikte başarabiliriz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır’da katıldığı “Hafıza Odası” adlı sergisinin açılışında konuştu.

İmamoğlu, Diyarbakır ve İstanbul arasında kurulacak köprülerin, Türkiye’ye de çok güzel katkılar sunacağının altını çizdi.

“Ülkemizde fazla da uzak olmayan bir zamanda, huzuru, barışı, aynı olmayı, hep birlikte beraberce yeniden inşa edeceğiz” diyen İmamoğlu, “Ben, vatandaş Ekrem İmamoğlu olarak, hayatımın en umutlu dönemini yaşıyorum. Öyle ki hissettiklerim umudun çok ötesinde. Çünkü çok iyi biliyorum ki, müreffeh bir ülkenin inşası ayrıştırmayı değil, birleştirmeyi gerektirir. Birleşmek için bir engelimiz var mı? Hayır; hiç yok. Peki bu engelin olmadığını görmedik mi? İstanbul’daki 2 seçimde de gördük. İstanbul’da başardıklarımızı, Türkiye’de de hep birlikte başarabiliriz. Kırık kalpleri, zedelenmiş güvenleri telafi etmek yöneticilerin görevidir ve göreceksiniz telafi edeceğiz de” ifadelerini kullandı.

“Bizler, sadece aynı tarihi, aynı toprağı paylaşanlar değiliz; bu serginin bize hatırlattığı gibi, bizler, aynı zamanda mutlu ve üzücü hikayeleri de paylaşanlarız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ahmet Arif’in de dediği gibi; yeter ki ‘Adiloş bebeklerimize’ sahip çıkalım. O zaman bu kadim surlar kadar sağlam ve dik duracağız hep beraber. Türkü, Kürtü, Ermenisi, Süryanisi, Arabı, Ezidisi , Alevisi, Sünnisi hiçbirinin birbirinden ne üstünlüğü ne de eksikliği vardır. 84 milyon eşit ve özgür yurttaş olma sevdasıyla, ortak değerimiz olan Cumhuriyet’imizi ikinci yüzyılında bütün eksikliklerini tamamlayabiliriz. Tamamlayacağız da. Türkiye, hepimizin güvenli tek evidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi istikametimizdir.”

Gala yemeğinde; sanatçı Güneştekin, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Kaya da birer konuşma yaptı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here