Yine Boş…

0
Yine Boş…
3 Ekim günü açıkladı ÖSYM , Ek kontenjanlar için yerleştirme sonuçlarını. Asıl yerleştirmelerden boş kalan yerler için yapılan bu ek kontenjan yerleştirmeleri ile yine dolmadı boşluklar. Önümüzdeki günlerde , puanlar düşürülerek yeniden yerleştirme yapacaklar. Adı ; 2. Ek Yerleştirme.
Yine 1. Yerleştirme sonrası Ön lisans programlarında 129.889 kontenjan boş kalmıştı. 1. Ek Yerleştirmede ise bunun 32.222 si doldu ve sonuç olarak ön lisans programlarında şu an 97.677 kişilik daha yer var.
Bunun nedenleri ve sonuçları ayrı bir yazı konusu. Derinlemesine irdelemek gerek. Ama en önemli konu öğrencilerin ivedilikle bu boş kontenjanları 2. Ek yerleştirmede tercih etmeleridir
Bu boş yerlerin çoğu vakıf üniversitelerinde. Eğer ailenizin ekonomik durumu olanaklı ise be fırsatı kaçırmayın derim. Ayrıca önümüzdeki günlerde yapılacak 2. Ek Yerleştirmede baraj puanları da düşürülecek. Lisans için 180 barajı 170 e , Ön lisans için 150 barajı da 140 a düşürülecek.
Uzun lafın kısası bir yıl daha ertelemeyin. 2. Ek yerleştirmeye başvurun. Bu bir fırsattır. Bırakın elmanın sapını , armudun çöpünü bir an önce üniversiteli olun.

Cihat ŞENER/Eğitimci-Yazar

 

CihatŞENER/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız 

www.kentekrani.com 06 Ekim 2021

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here