📽️ En ‘Dünya Ötesi’ festival… Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali 11 Ağustos’ta başlıyor

0

📽️ En ‘Dünya Ötesi’ festival… Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali 11 Ağustos’ta başlıyor

Antalya Olimpos’ta, son dört yıldır Türkiye’de yapılan en büyük çaplı sivil astronomi ve uzay bilimleri organizasyonu olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, bu yıl 11-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kozmik Anafor’un öncülüğünde birçok bilim iletişimi platformunun desteğiyle gerçekleşecek etkinlikte, gündüzleri uzman astronomların sunumlarının yanı sıra çocuklar ve yetişkinler için çeşitli atölye çalışmaları yer alacak. Ayrıca, gece saatlerinde teleskoplarla gökyüzü gözlemleri ve astrofotoğraf eğitimi ile uygulamalı astrofotoğraf çekimleri gerçekleştirilecek.

Etkinliğe katılacak ve eğitimler verecek uzmanlar, alanlarının en önemli isimlerinden oluşuyor. Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Prof. Dr. Lokman Kuzu, Doç. Dr. Ozan Ünsalan, Uzman Astronomi Emre Bilgin, Uzman Astronom Taylan Kaşar, Uzman Astronom Şengül Yalgın ve Uzman Astronom Yaren Bektaş etkinlikte bilgi birikimlerini paylaşacak uzmanlar arasında.

Festivalde, profesyonel teleskoplarla Jüpiter, Venüs ve Satürn ile çeşitli takım yıldızları ve galaksiler gözlemlenecek, çok sayıda bilimsel etkinlik yapılacak.

Çok sayıda farklı etkinliğin gerçekleştirileceği festivale astronomi alanında çalışan bilim insanlarıyla fikir alışverişi imkanı da olacak.

Festival sırasında Perseid’in yanı sıra profesyonel teleskoplarla Jüpiter, Venüs ve Satürn ile çeşitli takım yıldızları ve galaksiler gözlemlenebilecek.

Festivalin geçen yıllara ait tanıtım videosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here