Açtılar Kutuyu. ”Putin, gizli aşkı, bir genç kız ve bir slogan: Savaşma Seviş!”

0

Açtılar Kutuyu.

Mülkler, hesaplar saçıldı.

”Putin, gizli aşkı, bir genç kız ve bir slogan: Savaşma Seviş!”

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu üyeleri, İngiliz Virgin Adaları’ndaki offshore hesaplarını incelerken karşılarına çıkan bir isim, bu habercilerin gazetecilik zincirlerini şangırdattı. Sözkonusu kişi Svetlana Krivonogikh (46) idi.

 Svetlana Krivonogikh                                            Vladimir Putin

Svetlana Krivonogikh, bir süre önce Rusya medyasında çıkan haberlere göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yıllarca gizli kalmış aşkıydı. Kayıtlarda Bayan Krivonogikh, bir offshore şirketinin sahibi olarak görünüyordu. Adına, Monaco’da Monte Carlo Kumarhanesi’nin hemen altındaki lüks apartmanlarından biri kayıtlıydı. Sözkonusu apartman dairesi 2003 yılında 4 milyon 100 bin Amerikan Doları bedelle satın alınmıştı. Üstelik bu satış, Svetlana Krivonogikh bir kız çocuğu dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra yapılmıştı.

  Monte Carlo Kumarhanesi’nin yamacındaki Leb-i Derya Lüks Daireler

Svetlana Krivonogikh’in dünyaya getirdiği Luiza Rozova artık 18 yaşında. Instagram hesabındaki fotoğrafları kamuya açılınca Putin’e benzerlik konusunda bir görüş birliği oluştu. Proekt adlı bir online haber sitesi, reşit olmasının ardından Luiza’nın nüfus kaydını da ortaya çıkarıp yayımladı. Kayıtta baba hanesi boştu ama göbek adı “Vladimir’in kızı” anlamına gelen Vladimirovna idi. Haberi yayımlayan Proekt adlı internet haber kuruluşu daha sonra yasaklandı ve kapatıldı.

 Luiza Vladimirovna Rozova

İnsani bu anımsamaların ardından, Svetlana Krivonogikh’in şaşırtıcı finansal öyküsü de haber arşivlerinden çıkarıldı. Bayan Krivonogikh Rusya St. Petersburg’ta bir toplu konut apartman dairesinde dünyaya gelmişti. Erişkinliğinde temizlik işlerinde çalışan bir emekçiydi. Svetlana, Rus medyasındaki haberlere göre, Sonraları finansal alanda aniden öne çıkan bir isim olmuştu. OOO Relax adlı bir şirkete sahipti. 2010 yılında bu şirketin, Bank Rossiya’nın en büyük hissedarı olduğu ortaya çıkmıştı. Bank Rossiya, mudilerinin niteliklerinden ötürü yüksek Rus bürokratlarının bankası olarak tanınıyordu.

Gazetecilik kuralları gereği kuşkusuz Kremlin’den açıklama talep edildi. Bu girişimler henüz veya ebedi olarak yanıtsız kaldı.

O arada magazin habercilerinin çalışması da hatırlandı. Magazin habercileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dolar milyoneri veya milyarderi Svetlana Krivonogikh’ten evlilik dışı olduğu iddia edilen kızı Luiza Vladimirovna Rozova’nın Instagram hesabını didiklemişlerdi. Haberlerine göre, dünyayı nükleer savaşa sürükleme yetkisine sahip bir babanın kızı olduğu iddia edilen genç, şu mesajı paylaşmıştı:

“Don’t war, make love”

 “Savaşma seviş”

Haber: Oğuz HAKSEVER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here