125 dönümlük araziye 45 milyon Euro’luk tesis. Koç’un en büyük hayali ‘Fenebahçe Akedemisi’ gerçek oluyor 

0

125 dönümlük araziye 45 milyon Euro’luk tesis. Koç’un en büyük hayali ‘Fenebahçe Akedemisi’ gerçek oluyor

Fenerbahçe, kulüp başkanı Ali Koç’un talimatıyla futbolda devrim niteliğinde büyük bir tesisleşme hamlesi başlatıyor. Maltepe’de 30 yıl boyunca kulübe üst kullanım hakkı verilen 125 dönümlük araziye hem A Takım hem de futbol akademinin yer alacağı bir tesis yapılacak.

2023 yılı içerisinde temeli atılacak tesislerde 3’ü A takım 3’ü Futbol Akademi’ye ait çim saha ve bir de 5 bin kişilik stadyum olmak üzere toplam 7 futbol sahası olacak. Tesisler Futbol Akademi’de en alt yaş grubundan A takım futbolcularının bir arada olduğu aynı havayı soluduğu bir futbol kampüsü olacak.

Söz konusu projeyle Futbol Akademi’de futbol eğitimi gören çocuklar A takım ile aynı atmosferde, onları izleme, deneyimleme, idman öncesi ve sonrası onlarla sohbet edebilme imkanına kavuşacak.

A takımın idman yaptığı sahaya çıkabilme hedefini Futbol Akademi’deki çocuklar daha somut bir şekilde hayal edebilecekler.

A Takım’ın antrenman yapacağı tesisler toplam inşaat alanı 10 bin 300 metre kare üzerine yapılacak. 40 adet futbolcu yatak odası, fitness ve havuz alanı, 3 antrenman sahasının bulunacağı A Takımı tesislerinde futbolcu lokali ve yemekhanesi, teknik ekip ofisleri, teknik ekip yatak odaları da yer alacak.

Akademi hakkında; 

-Tahsis edilen alan 125 dönüm.

-A Takım’ın antrenman yapacağı tesisler toplam inşaat alanı 10 bin 300 metre kare

-Futbol Akademi Tesisleri alanı 12 bin 450 metre kare

-3’ü A takım 3’ü Futbol Akademi’ye ait 7 futbol sahası

-A Takım için 40 adet futbolcu yatak odası

-Altyapı oyuncuları için 2’şer kişilik 30 adet yatak odasın, 3 antrenman sahası

-Kriyoterapi merkezi

-Fitness ve havuz alanı

-Restoran ve etkinlik alanları

-Oyuncuların eğitim alabilmesi için derslikler ve kütüphane

-4 bin 200 metrekarelik alana 5 bin seyirci kapasiteli stadyum

-2 bin metrekare olacak idari yönetim binası

-1500 metre kare alana FBTV stüdyoları ve Fenerium mağazası

Başvurusu yapılacak 50 dönüm ilave arazisi alınınca

-7 futbol sahasına ek olarak Futbol Akademi için 2 tam, 2 yarım saha

-Spor salonu

-Ttenis sahası

-Plaj voleybolu sahası

-Sosyal alanlar, organik tarım ve ekolojik bir bahçe

Başkan adaylık döneminde altyapı olmazsa olmaz diyerek en önemli yatırımları bu alana yapan, pek çok yeniliği kulübe kazandıran, Arda Güler gibi Türk futbolunun genç yaştaki en özel isimlerinden birinin de parçası olduğu ve Fenerbahçe’nin her konuda ön planda tuttuğu Futbol Akademi için planlamalar devam ediyor.

Kulüp başkanı Ali Koç, kulübe kazandırmayı hedeflediği tesisler için en büyük hayalim değerlendirmesi yapıyor.

Başkan Koç, “Hayal bu. Dedem söylerdi; ‘hayal etmek elde etmenin yarısı’ derdi. Bakalım kaynağımız, ömrümüz, yönetim süremiz yetecek mi? Ama bir şekilde burada olalım, olmayalım bitirmemiz lazım. Aşağı yukarı 17 milyon Euro kaynağımız var ama bütçeye 45 milyon gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Ali Koç da; Futbol akademi hayalimizi gerçekleştirmek için adım attıklarını belirterek, “Bu hayali gerçekleştirebilirsek, Türk futbolu 10 yılda başka bir yere gelir. Stadı yaparken, Türkiye’de modern statlar yoktu. Biz yaptıktan sonra Türkiye’de birçok modern statlar yapıldı. Biz bu akademiyi yaparsak, Türkiye’de her yer akademi olur” ifadelerini kullandı.

Futbol Akademi ayrıldıktan sonra Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri kürek, boks, masa tenisi, voleybol gibi olimpik branşlara ayrılacak.

Kademe kademe Dereağzı’ndaki binalar olimpik branşların ihtiyaçlarına göre yeniden inşaa edilecek, tesisler bir kampüs haline gelecek. Dereağzı Tesisleri olimpiyat rekortmeni olan Fenerbahçe’nin tüm olimpik branşlarına ayrılan bir tesis olacak.

Can Bartu Tesislerinin de Kadın Futbol Takımı’na tahsis edilmesi planlanıyor.
Kadın Futbol Takımı altyapısıyla birlikte Can Bartu Tesisleri’ne taşınacak.
Böylece markalaşma yolunda önemli bir yol kateden kadın futbolda da büyük atılım gerçekleşecek.

Fenerbahçe, bir sosyal sorumluluk projesi olarak uluslararası alanda kadınlar ve kız çocuklarının sporda ve sporla güçlenmesi için 4 yıldır yaptığı önemli çalışmaları bu adımla taçlandırmış olacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here