TRABZONSPOR’DA NELER OLUYOR? 

0

TRABZONSPOR’DA NELER OLUYOR? 

Son şampiyon Trabzonspor’da son birkaç haftadır öyle hızlı gelişmeler yaşanıyor ki; taraflı tarafsız herkes ister istemez; ‘Neler oluyor?’ demekten kendisini alamıyor.  Başkan Ahmet Ağaoğlu, geçtiğimiz hafta istifa ederek futbol kamuoyunu şaşırtmıştı. Peki perde arkasında neler yaşanıyor?

Çok sevdiğim Trabzonlu bir dostumun bir sözü vardır; hemen onu hatırladım;  “Trabzonspor’da huzur; huzursuzluğa neden olur”… Bundan yaklaşık 9 ay önce şampiyonluğa ulaşmış bir camianın kısa sürede coşkudan bu duruma gelmesindeki sır perdesini aralamaya çalıştım. İşte perde arkasında yaşananlardan derlediklerim…

Bordo-Mavili takımın geçen sezon şampiyon olduğu dönemde yönetim içinde çıkan görüş ayrılıkları ‘Hele bir mutlu sona ulaşalım sonrasında hesaplaşırız’ düşüncesiyle sezon sonuna kalmıştı. Tabii şampiyonluk kutlamaların hemen ardından yönetim içindeki kızgınlıklar kılıçların çekilmesine neden oldu.

Ahmet Ağaoğlu, başta İkinci Başkan Ertuğrul Doğan olmak üzere yönetim içindeki isimlerin kendisine savaş açtığını uzun bir süredir hissediyor ve bunu yakın çevresinde dile getiriyordu. Ağaoğlu yılların yöneticisi… Başkanlık yaptığı yönetim kurulunda işlerin sağlıklı yürümediğini anlayınca kendisini istemeyen 6 yöneticiyi tabiri kendisine rest çekmelerini bekledi. Ertuğrul Doğan’ın başkan olmasını isteyen isyankar tayfaya, “İstifanız hazırsa ben de istifa ederim” resti çekti. Ağaoğlu’na isyan bayrağı açan yöneticiler istifa mektubunu gösterince Trabzonspor başkanı da görevi bıraktığını kamuoyuna açıkladı. Ağaoğlu reste rest çekmişti. Spor kamuoyu onun görevi bırakacağını düşünürken Ağaoğlu, Trabzonspor’un önemli ismi; Mustafa Hacıkerimoğlu önderliğinde yeni yönetim kurulu listesi için çoktan kolları sıvamıştı bile.

Ağaoğlu öncelikle güçlü bir yönetim kurulu istiyor.  Önemli isimlerin listede olacağı konuşuluyor. Bir nevi kallavi isimler… Ağaoğlu’nun yeni yönetimde Albayrak Ailesi’nden Faruk Albayrak’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Faruk Albayrak’ın babası Nuri Aylbayrak daha önce Trabzonspor Başkanlığı yapmış biri…

Ağaoğlu ser veriyor, sır vermiyor ama yeni listesinde daha önce Trabzonspor yönetiminde yer almamış, Türkiye’nin önde gelen zengin Trabzonlu işadamları da var. Ahmet Ağaoğlu bu yeni yönetimde gölge başkan olacak. Daha önce TFF’de yönetim kurulunda bulunan ve Fenerbahçe’nin istenmeyen adam ilan ettiği Hacıkerimoğlu kesinlikle listeye girmeyecek. Ancak; eğer Ağaoğlu son dakika adaylık olmaktan vazgeçerse: Hacıkerimoğlu başkanlığa adaylığını koyacak.

Geçtiğimiz günlerde başkanlığa aday olduğunu resmen açıklayan; Ertuğrul Doğan da güçlü bir yönetim kurulu kurmak için kolları sıvadı.

Trabzonspor’un çok kısa bir zaman içinde kulübün ödemesi gereken 250 milyon TL’lik bir ödemesi var. Ağaoğlu, yeni yöneticilerden 3 Milyon Euro alarak bu ödemenin önemli bir kesimini bulmak istiyor. Doğan ise bu rakamı kefalet imzasıyla geçiştireceğini belirtiyor.

Ertuğrul Doğan’ın seçimdeki en büyük kozu teknik adam olacak. Doğan, seçime kadar Sergen Yalçın’la anlaşarak şampiyon teknik adamla göreve başlamak için kongre üyelerinin karşısına çıkacak. Sergen Yalçın, ‘Henüz teklif almadım’ dese de, tecrübeli teknik adamın menajeriyle ilk temas kuruldu.

Yönetimden ayrılarak aday olmak; Ertuğrul Doğan’a puan kaybettirse de Ağaoğlu’nun istifa etmesiyle bu tepkiler azaldı. Doğan’ın kongre üyeleriyle yaptığı görüşmelerde adaylığı sürecinde yaşanan perde arkası gelişmeleri dile getirdiğini biliyorum.

Ancak bu süreçte Ertuğrul Doğan’ın iktidardan yeteri kadar destek görmediğini söyleyebilirim. Bir yandan kongre üyelerini ikna etmeye çalışan genç başkan adayı; diğer yandan da Cumhurbaşkanın onayını da almaya gayret gösteriyor.

Tahminim o dur ki; Ahmet Ağaoğlu bugün veya yarın adaylığını ve listesini açıklayacak. Tabii bu listeye girmek isteyen birçok isim var. Bu Ağaoğlu’nun elini güçlendirirken listede saf dışı kalacak isimlerin de gönlünü almaya çalışacak.

Ahmet Ağaoğlu’nun hoca tercihi yabancı teknik adam olacak gibi. Bir dönem Beşiktaş’ı çalıştıran Slaven Bilic’in diğer adaylara göre bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Ağaoğlu, medyada adı geçen yerli teknik adam adaylarıyla  . Trabzon’dan aktaracaklarım satırbaşları şimdilik bu kadar. Bunları yazıyorum, bir yere not edin ama burası Trabzon! Fırtınası öyle güçlü ki, her şey bir anda değişiveriyor.

Trabzonspor’a gönül verenler sessiz bir bekleyiş içinde… Şunu biliyor ve söylüyorum; bu şehir sadece futbolla yatıp, futbolla  kalkmıyor, onlar için Trabzonspor sadece bir kulüp değildir, bir hayat meselesidir.

Erce KAFTAN/Spor Yazarı

 

Erce KAFTAN/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

Yazarın Tüm Yazıları

www.kentekrani.com 11 Mart 2023

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here