SERGEN YALÇIN’A KURULAN TUZAK!

0

SERGEN YALÇIN’A KURULAN TUZAK!

Milli Takım’ın önce Ermenistan beraberliğinin ardından Japonya’ya 4-2 yenilmesinin ardından teknik direktör Stefan Kuntz’un suyu iyice ısındı. Zaten Kuntz takımın başına geçtikten sonra çok kalamayacağını hepimiz biliyorduk.2 yıl görevde kalması onun için hiç de fena bir süre değil.

Şenol Güneş’in milli takımı küme düşürmesinden sonra bir geçiş dönemine ihtiyaç vardı. Bu zaman zaman Milli Takım’da yaşanıyor. Kulisi güçlü teknik adam gelmeden önce göz boyama süresi yaşanıyor. Bir dönem Lucescu göreve gelmiş, takımı gençleştirmiş, başarılı da olmuş ama bizim boyalı spor basınına kendini beğendirememişti. Bazı sinyalciler; Rumen teknik adamı yerden yere vurmuş; “Lucescu alzhemier hastası” haberiyle asparagasta yeni bir çığır açmıştı.

Futbolcular da istemediğine göre Kuntz’un artık o görevde kalması imkansız gibi. Daha önce doğru dürüst bir takım çalıştırmamış, Kuntz’a yıllık 1.5 milyon Euro para ödeniyor ama tazminatı da yok! Futbolcuların da yaptığı açıklamadan anlaşılıyor ki; Kuntz’un ipi çoktan çekilmiş.

Kuntz’un gidişine kesin gözüyle baktığımıza göre; bundan sonraki süreçte Ay-Yıldızlı Milli takımımızı kimin çalıştıracağı kulislerde merak konusu…

Bunu halk oylamasıyla belirlemeye kalksak; sandıktan uzak ara Sergen Yalçın çıkar. Diğer adaylar; Abdullah Avcı, Rıza Çalımbay, Aykut Kocaman, Emre Belözoğlu’nun adaylar arasında düşünsek bile; Beşiktaşlı olmayanlar bile oylarını Sergen Yalçın’a verirler. Futbolculuk döneminde Beşiktaş’ın yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor formalarını giyse de Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı mucizevi bir şekilde şampiyon yapması, gittiği her takımda başarılı olması ona olan sevgi, saygıyı ve güveni artırıyor.

Futbolculuğu döneminde attığı goller hala hafızalarda… Z kuşağı onun oyunculuk döneminde yoktu ama Sergen Hoca’nın teknik direktörlük kariyeri ve özellikle dobra açıklamaları Z kuşağının da beğenisini kazandı.

Sergen Yalçın’ı yıllardır tanıyan biri olarak da şunu söyleyebilirim ki; o hiçbir zaman küçük hesapların peşinde koşmaz. Neyse odur ki, yalanı dolanı hiç olmayan biridir. Nettir, bildiğini söylemekten çekinmez. Bazen sonda söylenmesi gerekeni başta söylediği için de çoğu zaman haksızlığa uğramıştır. Futbolculuk döneminde; 1997’de Beşiktaş’tan kapı dışarı edilmesi, ardından Fenerbahçe’de oynarken Aziz Yıldırım’la yaşadığı gerginlik ilk aklıma gelenler…

Milli Takım’ı bu kadar hak ederken, ve bu görev için uzun süredir hazırlanmışken, milli takımın teknik direktörüyle yolların ayrılması için geri sayım yapılırken, Sergen Hoca’nın Las Vegas’ta kumaranede dolaşırken ki görüntülerinin önce sosyal medyada ardından ulusal basında yer almasını tesadüf olarak mı görmeliyiz? Yine geçtiğimiz ay Sergen Yalçın’ın Belarus’un başkenti Minmsk’te bir kumarhanenin önünde tıpatıp aynı olmasa da benzer görüntünün servis edilmesi de mi tesadüftü?

Belli ki, birileri Sergen Hoca’nın önünü kesmek için bel altı vuruyor. Kumarbaz biri milli takımın başına geçmemeli algısı yaratmaya çalışıyorlar.

Asıl önemli soru; bu organize kötülük kim için yapılıyor?

Ben bu konuda iyi niyetli düşünmüyorum. Birileri veya bir grup organize bir şekilde Sergen Yalçın’ın Milli Takım’a gelmesini engellemeye çalışıyor.

Sergen Yalçın’ın kumar sevdası onun özel hayatı değil midir? Zaten yıllardır at yarışı oynuyor ve boş zamanlarında kumar oynamayı çok seviyor. Kumarı savunmuyorum, keşke oynamasa ama bu kötü alışkanlıkta sadece kendine zarar veriyor? Halkın veya birisinin parasını çarçur etmiyor ki?

Geçen ay, Minsk, dün de Las Vegas görüntülerini servis eden oluşumu çok merak ediyorum. Acaba ben mi yanılıyor olabilirim mi diye düşünüyorum. Ama biri Minsk’deki iki görüntüde Sergen Yalçın’ın olmasına inanmak büyük saflık olur!

Burası Türkiye ve burada artık birçok süreç algıyla yönetiliyor. Ama Sergen Yalçın’ı tuzağa düşürenleri iyi tanımak gerek! unlar şeytana pabucunu ters giydiren Türk Futboluna çöreklenmeye çalışan asalak grubundan başka bir şey değil! Umarım bu çirkin oyunları galip gelmez!

Erce KAFTAN/Spor Yazarı

Erce KAFTAN/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

Yazarın Tüm Yazıları

www.kentekrani.com 13 Eylül 2023