PASAKLILIĞIN BEDELİ: BOŞANMA VE 500 BİN TL TAZMİNAT 

0

PASAKLILIĞIN BEDELİ: BOŞANMA VE 500 BİN TL TAZMİNAT 

Ankara’da kişisel temizliğini ihmal eden koca aleyhine açılan boşanma davasında koca kusurlu bulundu ve eşine 500 bin lira tazminata mahkum oldu.

Ankara’da yaşayan A.Y., eşi C.Y.’nin duş almayıp aynı kıyafetleri 5 gün giydiği ve haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçaladığını öne sürerek, boşanma davası açtı.

19’uncu Aile Mahkemesi’nde görülen davada, A.Y., kocası hakkındaki iddiaları şahitleriyle de kanıtladı. Mahkeme, C.Y.’yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti.

Bölge Adliye Mahkemesince hukuka uygun bulunan karar, Yargıtay 2’nci Dairesi tarafından da onanarak kesinleşti. Yargıtay, davalı kocanın kişisel temizliğine dikkat etmemesi, ter kokması gibi boşanmaya neden olaylarda tam kusurlu, kadının ise kusursuz olduğuna hükmetti.

A.Y.’nin avukatı söz konusu iddiaların tanık beyanlarıyla kanıtlandığını  belirtti. “Davacı ve davalının ortak arkadaşları vardı. Bir de davalı tarafın iş yerinde çalıştığı mesai arkadaşları tanık olarak mahkemeye geldiler. Mesaide ter koktuğunu, aynı kıyafeti beş gün üst üste giydiğini ifade ettiler. Davranışlar nedeniyle ortak hayat çekilmez hale gelirse diğer tarafın boşanma davası açma hakkı oluyor. Bu duruma eş değil kimse katlanmaz” diye konuştu.