Yaşarken Sırat Köprüsü’nden geçmek bu olsa gerek!

0

Yaşarken Sırat Köprüsü’nden geçmek bu olsa gerek!

Tirebolu’nun yaklaşık 400 nüfusa sahip köyü Dokuzkonak ile Tirebolu – Doğankent anayolunu bir birine bağlayan asma köprü tehlike saçıyor.

Harşit çayı üzerine 1952 yılında yapıldığı belirtilen ve sadece yayaların geçtiği asma köprünün tahtaları zamanla çürüyüp kırıldı.

Karayoluna geçiş için en kısa yol olan köprünün onarılması için köylüler İl Özel İdaresi ile DSİ’ye başvurdular ama köprü tamir edilmedi.

Köye en yakın köprünün yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen köy halkı, çocuklarında okula gitmek için asma köprüyü kullandıklarını dile getirdi.

Köy yollarının kötü olması nedeniyle öğrenci servislerinin çocukları asma köprünün çıkışından aldığını belirten CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, vatandaşların ev ve ahırlarından söktükleri tahta ve kapıları köprüye çakarak onarmaya çalıştılar, bölge halkı tehlikeli olsa da köprüyü kullanmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Muhtar 2 yıl önce  İl Özel İdareye köprünün yapımı ile ilgili yazıyı yazmış. İl özel idare DSİ’ye yazmış herkes  yazışmaları birbirine atıp meseleyi üstünden  atmış.

Fakat 2 yılda vatandaşına 70 metrelik yaya köprüsünü yapmamışlar. Burada meydana gelecek her hangi bir olayın sorumlusu idarecilerdir. Burada insanlar yaşarken sırat köprüsünden geçiyorlar”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here