Akrep burcunda #Dolunay   

0
Akrep burcunda #Dolunay                    
27 Nisan Salı (7drc). 
Değişimin, mücadelenin, krizlerin burcu Akrep dolunayı duygusal anlamda güçlü olmak, korkularımızla yüzleşmek adına pek çok konunun açığa çıkacağı, görünür olacağı şartlara işaret ediyor.
12 Nisan #Kocburcu yeni ay evresi başlayan konularin neticelenmesi üzerine kurulu olsa da yılın önemli Dolunayına Saturn/Uranus bağlantısı ile çok başka anlamlar yüklüyor.
Yenilenmelere açık  olmamız yönünde güçlü, stresli enerjiler taşıyor. Yeni bir yaşam döngüsüne ilerlemek, artık işimize yaramayan, bize hizmet etmeyen, bağımlı kılan her koşulun, durumun ve güvenli alanların dışına çıkmak adına baskısını hissettirecek.
Hayatta kalmak için aynı yöntemlerle mücadele etmekten vazgeçmeye, geçmişin sınırlarını   kaldırmaya dair duygular yükseliyor açıkçası.
Akrep sembolizminden kısaca bahsetmek gerekirse, ilişkide olduğumuz kişilerin maddi manevi kaynakları, başkalarıyla paylaşılan değerler, evlilik, miras, başkaları üzerinden beklenen finansal gelirler/iç içe geçmis para konuları, kredi, sigorta, vergi, banka bağlantılı boyutu,  belkide bizim kontrolumüzde olmayan durumların içinden geçilebilir.
Psikolojik anlamda da bu türlü konular üzerinden bir yenilenme, krizleri yönetme, taşıdığımız yükleri istesekte istemesekte bırakma hali doğabilir . Özellikle kişisel anlamda şu günlerde  finansal kriz, kayıp, kazanç, skandal yaratabilecek durumları iyi gözlemek, dikkatli olmak gerek.
Dolunay haritasında Boğa yükseliyor; sahip olmak/ paylaşmak üzerine  kurulu olan bu eksende mücadele alanı ilişkilere dikkat çekebilir.
Koşular huzursuz edici ancak aşılmaz değil. İstikrar, güven,  tatmin olma ihtiyacı, daha fazla sağlamlık aradığımız  elle tutulur hale getirmek istediğimiz konularda gerginlik yaratan etkilerin  olması çok doğal.
Her ne kadar yeterince özgür hareket etmek, esneklik kazanmak kolay olmasa da değişime zorlandığımız bir süreç.
Akrep burcundaki Ay bir hayli baskı altındayken ilişkilerde, başkaları ile olan bağlarda zayıflıklarımızla yüzleşmek adına itici bir güç.
Maddi manevi değerlerimiz, yetersizliklerimiz, eksiklik hissi yaratan kısıt koşullar, sorumluluklar devrede.
Duygusal hayat, güvenlik ihtiyacımız, ev/aile hayatına dair yükler arasında mücadele   var.
Somut düşünmek, organize olmak, kariyer  hayatında, amaçlarda hırsımızı, irademizi   test eden, engelleyen şartların üstüne çıkma arzusu da güçlü olacaktır.
Venüs Boğa yerleşimi istikrar, güven adına olumlu ancak sıkı  sıkıya sarıldığımız şeyler, konfor aradığımız konular üzerinden dilediğimizce rahat ilerlemek, tatmin sağlamak kolay degil. Maddi manevi sorumluluklar, bağlar  adına yapıcı olmaktan yana hırsımız geri planda kalmalı böyle bir durumda.
Akrebin yıkıcı, affetmeyen, kötüye kullanan, manipüle eden, bencil, her şeye müdahil olan, kontrol edici (gölge) yanlarında inat etmek kimileri adına krizleri beraberinde getirebilir.
Dolunay dizpozü Mars Yengeç, yerleşimi sert etkiler altında olmasa da endişe, kaygı yüklü hareket etmeye eğilim veriyor.
Yuva, aile, sevdiklerimiz, korumak istediklerimiz, güvenliğimiz adına çekinceler getirmekte.
Fazlaca korumacı tavırlar, ürkek, kaprisli, şikayetçi tutumlar, aile için mücadele zorunluluğu çekinceleri büyütmemeli.
Yakın  çevremiz, kardeşlerimiz, akraba ilişkilerimiz adına  destek alabileceğimiz, dayanışma içinde olacağımız koşullar  yok değil.
Doğum haritalarımızda #akrepburcu hangi yaşam alanımızda?
Sabit burçlar #Boğa #aslan #akrep #kova burçları,  haritasında 1, 4, 7, 10. ev alanları bu burçlarda olanlar adına Mayıs ayı ilk haftasına kadar Dolunay ekstra önemli olacaktır. 
Huzurlu bir hafta dileklerimle.
Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

 

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 27 Nisan 2021

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here