Öldürüyor!

0
Öldürüyor!
Ölen 70 yaşında bile olsa, sapasağlam gitti diyoruz.
Uzaklarda, tanımadıklarımızı öldürüyordu, bir mahzuru yoktu! Ama artık yakına geldi. Eş, dost, akraba olmak üzere her gün birkaç ölüm haberi alır olduk. Ona üzülüyoruz, buna üzülüyoruz. Günde birkaç ölüm haberi artık olağan hale geldi. Facebook sayfaları ölüm ilanları ile doldu.
VİRÜS OLMASA, YAŞAYACAKTI
Virüs nedeni ile ölümleri kimselere konduramıyoruz. Ölen 70 yaşında bile olsa, sapasağlam gitti diyoruz. Doğru, virüs olmasaydı yaşayacaktı. Bir rüzgar gibi geldi ve geçecek sanıyoruz. Oysa o hızını arttırarak can almaya devam ediyor. Kim bilir belki geçici değil de kalıcıdır. Bugüne kadar bildiğimiz hastalıklar arasına katılacak ve hayatın bir parçası olacaktır. Kalıcı okursa çok kötü. Diğerlerinin hepsini biliyor ve öyle ya da böyle müdahale edebiliyoruz. Ama dünyanın Tıp Dünyası bu virüse karşı henüz sınıfını geçemedi. Henüz bir ilaç yok, öldürmeye devam ediyor. Bulduk dedikleri aşının ise ne sonuç vereceği henüz meçhul. Hatta, “Bulduğumuz aşı, mutasyon geçiren virüse karşı da etkili olacak” diyorlar.  Tıbbi olarak bu söze itibar etmek mümkün mü?
HOŞÇAKAL DÜNYA
Bize henüz ulaşmadığı için bizden uzak duracakmış gibi geliyor. Bize de bulaşabileceğine hiç inanamıyoruz. Ulaşır da öldürürse büyük bir sessizliğe gömüleceğiz; Hoşçakal dünya! Kurtulursak sevdiklerimizin ölümlerini birer birer izlemeye devam edeceğiz. Bu virüse karşı çaresizliğimiz devam ederse kim bilir belki de dünyada yaşamın, belki yaşam demek doğru olmayacak, belki de dünyada insanlığın sonu gelecek.
Bugüne kadar hep geometrik çoğalmayı telafuz ediyorduk ama bugünün gerçeği geometrik azalma olabilir!

Sedat ÜRETEN/Gazeteci-ABD

sedatüreten/kentekrani

Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 01 Ocak 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here