İran’daki bir çok üniversitenin öğrencileri derslere katılmayacaklarını açıkladı.

0

İran’daki bir çok üniversitenin öğrencileri derslere katılmayacaklarını açıkladı.

Ülkede, 10’dan fazla kolej ve üniversiteden öğrenciler, ‘Eğitimciler Birliği’ nin çağrısına yanıt olarak, gösteri yapan akranlarını desteklemek için derslere katılmayacaklarını açıkladılar.

Pazartesi günü erken saatlerde Öğretmenlerin Kültür Dernekleri Koordinasyon Kurulu, devletin iki hafta önce 22 yaşındaki Mahsa Amini’yi öldürmesi üzerine ve güvenlik güçlerinin çoğunluğunu bastırmaya yönelik ölümcül girişimlerine yanıt olarak hem öğretmenleri hem de öğrencileri greve davet etti.

Pazartesi günü, İsfahan Teknoloji Üniversitesi’ndeki öğrenciler kampüste oturma eylemi yaparak “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganını attılar.

Kermanşah’taki Razi Üniversitesi’ndeki genç aktivistler, profesörleriyle birlikte ortak bir açıklama yaparak, “öğrencilerin toplu olarak tutuklanmasını ve protestocuların sokakta vurulmasını” protesto etmek için greve katılacaklarını söyledi.

İsfahan Sanat Üniversitesi’nden bir grup öğrenci de protesto işareti olarak derslere katılmayacaklarını açıkladı.

Çamran Üniversitesi’ndeki öğrenciler de Pazartesi günü yeni bir yürüyüş yaparak “Rahatsızlık yok. Protesto ediyoruz” sloganları attılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here