Cihat ŞENER ‘7 Öneri’

0

Cihat ŞENER/Eğitimci-Yazar

7 ÖNERİ

1 . Okulların açılışı, 21 Eylül öncesinde covit sayılarına ve Bilim Kurulu’nun önerilerine göre yeniden gözden geçirilsin.

2 . Okullar sanki 21 Eylül’de açılacakmış gibi hazırlıklar yapılsın. Personel eksiği , ilaçlama , temizlik , boyama ve yeni yerleşim düzeni hazır hale getirilsin.

3 . Öğretmenlerin 24 – 28 Ağustos’ta yapacakları yüzyüze seminer online haline dönüştürülsün. Öğretmenlerin sağlıkları korunsun. Çünķü eğer okulları açacak olursak çocuklara bulaştırma olasılıkları olmasın.

4 . Okullar salgın nedeni ile açılmayacakmış ve online öğretim yapılacakmış gibi Eba materyalleri elden geçirilsin ve güncellensin. Kalitesi artırılsın ve çocuklar için daha sevimli hale getirilsin.

5 . Okullar kapalı kalacağı süre içinde Devlet okullarındaki öğretmenlerin maaşları devlet tarafından ödenirken özel okullardaki öğretmenlere de aynı miktarda ödeme yine devlet tarafından yapılsın.

6 . Okulların açılacağı varsayımı ile temiz ve el değmemiş yiyeceklerin sağlanması konusu sonuçlandırılsın.

7 . Okulların açılacağı varsayımı ile servislerin oturma düzeni , saatleri , fiyatları ve  taşıyacakları öğrenci sayısı yeniden belirlensin.

Bütün bunları yapabilmek için yeterli zaman var.

Umarım düşünülüp planlanıyordur.

Cihat ŞENER/Eğitimci-Yazar

CihatŞENER/kentekrani

Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 19 Ağustos 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here