Güner YÖNEL; Venüs, 3 Mart-12 Nisan arasında retro!

0

Merhabalar dostlar. Maddi zenginliği (küçük şans), lüksü, güzelliği, ilişkileri, keyifleri sembolize eden #Venüs “3 Mart-12 Nisan” arasında retro!

27 Mart sürecine dek, Koc burcunda sürecek geri hareket, 27 Mart tarihinde Neptunle kavuşarak 13 Nisan’a kadar Balık burcunda ve ardından 30 Nisan/6 Haziran sürecindeyse Koç burcunda düz seyri sürecek.
6 Haziran’da sakinliği, huzuru, istikrarı, hayatın keyfini çıkaran, güvenli ilişkilere odaklı Boğa burcuna geçiş yapacak.

Genel olarak; Venüs retro etkisiyle; “ilişkilerde benmerkezci, tek taraflı hareket etme, uyum sağlamakta zorlanma, içe dönme, sosyal anlamda kendi kendiyle kalma hali, sevilmediğimiz duygusu, kadın figurler de olmak üzere sorunlar, çatışma, rekabet, uzlaşmakta zorlanma, mutlu olamama hali verebilir.

Yatırım planlarında düşünmeden risk alabilir, parayı çabuk tüketebilir, düşüncesizce seçimler yapar, sabırsızca risk alır sonra da secimlerimizden hoşnut olmayız. Özellikle yatırım planlarında, büyük ölçekli alışverişler ve yatırımlarda zevkler, istekler egomuza yenik düşebilir. Kaynak kazanma, kullanma becerimizi sekteye uğratacak hamleler, kendi isteklerimizi, arzularımızı ön planda tutmak, ilişkilerde, maddi konularda risk eğilimine dikkat edilmeli.

Her türlü estetik operasyon/ dokunuştan, gardırop yenilemekten, evde birtakım estetik, güzellik, konfor yaratma planlarımız, özel günlerin ilanı, evlilik aşaması, ortaklıklar, uzlaşma gerektiren durumlar adına mümkünse acele edilmemeli.

Haritalarımızda, Koç burcunun bulunduğu yaşam alanı azimli ve rekabetçi olduğumuz yerdir.

Balık burcunun bulunduğu yaşam alanı ise, içe dönük olduğumuz ve kolayca erteleyebildiğimiz, fedakarlık yaptığımız, dış etkilere açık olduğumuz yerdir. Dolayısıyla, Koç’taki Retro Venüs sürecinde ilişkilerde, maddi konularda risk içeren adımlar, kararlar, eski ilişkilere eğilim, yeni başlayan bir ilişki olasılığında acele karar almamak, sorunlu, bir dargın, bir barışık ilişkileri gözden çıkarmadan sağduyu ile beklemek yerinde olacaktır.

Balık burcundaki Retro seyri dönemi ise, ilişkiler ve maddi beklentilerde dengesiz, hayali olmamalı, özellikle platonik ilişkilerden kendimizi korumak, ulaşamayacagımıiz kişilere çekim duyma, kırılganlık yaratacak, istismara ya da kendi kendimizi yanıltmaya açık olabileceğimizi unutmadan sınır çizmeye çalışmak doğru olacaktır.

13 Nisan sonrası ay sonuna kadar Balık burcunda güçlü bir stelyum var. Sevginin, ilişkilerin disipline edilmesi, kontrollü ilerlemek, ilişki , yaratıcılık, ticari konular, yatırımlar adına pratik amaclar6 gütmek, mesafe kazanan ilişkileri duygu/akıl düzleminde değerlendirmek, ne ve kim için fedakarlık yapılacağı konusunda sağduyulu ve duygusal alanda rahat akabilecek ancak sorumluluk içinde empati, anlayışla ilerleme yetisine güvenerek hareket edilebilir.

Son olarak; Venüs’ün barışı, işbirliğini, diplomasiyi temsil eden boyutu da bu evrede yara alacak, özelikle milletlerarasi anlaşmalar, uyuşmazlıklar boyutunda karmaşa, restleşmeler hakim olacak görünüyor.

Koç ve Balık burcu hangi ev alanımızda bakalım lütfen.

LibraAstroloji’den sevgiler

Güner YÖNEL