Araştırma, Indiana Üniversitesi’ndeki Kinsey Enstitüsü tarafından Playboy ile işbirliği içinde ABD’de yürütüldü.
Araştırmaya 18 ila 30 yaş arası 2.373 Amerikalı katıldı.
Psikolog ve çalışmanın yazarı Dr. Rhonda Balzarini şunları yazdı: ” Cinsellik durgunluğu gerçek gibi görünüyor.”
“Genç yetişkinlerin çoğu nispeten düşük düzeyde cinsel aktivitede bulunduklarını belirtiyor ancak birçoğu bu durumdan özellikle rahatsız değil.”
Araştırmacılar ayrıca, Z kuşağının yaklaşık üçte birinin cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon için hiç test yaptırmadığını da tespit etti.
“Katılımcıların çoğu cinsel yaşamlarını ortalama veya ortalamanın üzerinde olarak değerlendirdi.”
Katılımcıların araştırmacıların beklediğinden daha az cinsel ilişkiye girmelerine rağmen, çoğu durumlarından memnun görünüyordu.
Ankete katılanların sadece yüzde 18’i aşk hayatlarından memnun olmadığını belirtirken, bu da her on kişiden sekizinden fazlasının mutlu olduğunu gösteriyor.
Hem erkeklerin hem de kadınların yüzde 42’si seksin kendileri için öncelikli bir konu olmadığını söyledi.
Sonuçlar, insanların neredeyse üçte ikisinin reddedilme korkusu nedeniyle partner arayışından vazgeçtiğini veya flört etmenin yorucu olduğunu söylediğini gösterdi.
Birçoğu ayrıca internette zaman geçirmenin gerçek hayatta insanlarla tanışma motivasyonlarını azalttığı konusunda hemfikirdi.
Hatta bazıları çevrimiçi etkileşimlerin duygusal ihtiyaçlarını karşıladığını veya pornografi izlemenin cinsel isteklerini tatmin ettiğini söyledi.
Bu durum, BMC Psychology dergisinde yayınlanan bir başka çalışmanın, çevrimiçi tanışma uygulamalarını yoğun kullanan kişilerin romantik aşka inanma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koymasının ardından geldi .
Dr. Balzarini sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzdeki flörtleşme tam bir karmaşa.”
“Flört etmek yorucu geldiğinde, reddedilme kaçınılmaz gibi göründüğünde, mahremiyet azaldığında ve para sıkıntısı çekildiğinde, dijital yakınlık daha kolay bir alternatif haline gelebilir.”

















