Saatlerce Darp Edilmiş. Kaçırılan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal Bulundu

0

Maltepe’de kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, polis ekiplerinin çalışmaları sonucu bulundu. Karaal’ın kaçırılmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 8’e yükseldi

Kaçırıldığı iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda Tuzla’da bir inşaat alanında bulundu.

Gazete Pencere’ye konuşan Avukat Tayfun Taşlıoğlu, sabah saatlerinde bir inşaatta bulunan Erhan Karaal’ın işkence görmüş ve ifade veremeyecek bir halde kurtarıldığı söyledi. Taşlıoğlu’nun aktardığına göre, Erhan Karaal bulunduğunda polislere “gelmeseydiniz kafama sıkacaklardı” dedi.

DW Türkçe’nin haberine göre Karaal, sekiz kişilik bir grup tarafından para için kaçırıldı. Yaklaşık 36 saat boyunca alıkonulan Karaal’ın ağır şekilde darbedildiği öğrenildi.

Kurtarılmasının ardından Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Karaal’ın tedavisi ve sağlık kontrolleri sürüyor.

Karaal’ın bulunduğu yapıda silahlı bir şüpheli yakalandı. Şüphelinin ifadesinde bölgeye yemek getirdiğini söylediği öğrenilirken gözaltına alınan şüphelinin 22 ayrı suç kaydının bulunduğu belirlendi.

Kaçırma olayına karıştıkları gerekçesiyle toplam 8 şüphelinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.