18.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 16, 2024
Ana Sayfa Dünya Hamas: ‘Ateşkesi kabul ediyoruz’ İsrail: ‘Refah’a kara saldırısı devam edecek’

Hamas: ‘Ateşkesi kabul ediyoruz’ İsrail: ‘Refah’a kara saldırısı devam edecek’

0

Hamas’tan yapılan açıklamada, “Mısır ve Katar’ın ateşkes teklifini kabul ediyoruz” denildi. İsrail ise saldırıya devam kararı aldı.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır’a, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi.

Hamas’ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Katar ve Mısır’a Gazze Şeridi’ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas’ın Mısır ve Katar’ın Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşması önerisine onay verdiğini açıklamasına rağmen Refah’a kara saldırısı çağrısında bulundu.

İsrail Savaş Kabinesi’nin, Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen “ateşkes önerilerine” onay verdiğini duyurmasına rağmen Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a saldırılara devam kararı aldığı bildirildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, oy birliğiyle alınan Refah’a saldırıların sürdürülmesi kararıyla “İsrailli esirlerin serbest kalması ve savaşın amaçlarına ulaşılmasının hedeflendiği” belirtildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’de acıyı sonlandırmak için taraflara acilen gerekli adımı atarak anlaşma sağlamaları çağrısında bulundu.