📽️KENDİ ŞARKILARINI SÖYLEYEN KADINLAR

0

KENDİ ŞARKILARINI SÖYLEYEN KADINLAR

Uzun bir aradan sonra yeniden yazıyor olmaktan mutluyum. Henüz bir yıllık anne olduğumdan daha şimdiden anne olmanın pek çok zorluğunu, güzelliğini bir arada görmekteyim. Baharın gelişi her yıl anneleri onurlandıran anneler gününü de beraberinde getirdi. Beni dünyaya getirip büyüten, oğlumu büyütüp yetiştiren iki annemin ve tüm annelerin gününü kutlarım.

Tanrıça Rhea

Tarih öncesinde Antik Yunan’da pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea’nın onurunu da bir bahar festivali düzenlenirmiş. Kibele için de bir bahar festivali niteliğinde kutlanırmış. Yani anneliğin kutsallaştırılmasının tarih öncesinden günümüze kadar geldiğini görüyoruz. Ancak ne annelerimiz birer tanrıçadır ne de annelik kutsaldır. Pek çok anne ise güçlü olmak zorunda bırakıldığı için değil, aslında kadın olduğu için güçlüdür. Belki güzelliği en başta bir canlının, insanın dünyaya gelişine aracı olmaktan,  kalp atışlarını ilk hisseden ve paylaşan olmaktan gelir. Anneliğim çok yeni olsa da bazı duygularda aşırılık gösterme konusunda çok da başarılı değilim. Yani yıllar önce anneme yazdığım şiiri bile sadece babama okuyabilmiştim. Şimdi ise anneme kardeş konusundaki yoğun isteğimi ciddiye aldığı için tekrar teşekkür ederek anneler ve kızlarının başka üretkenliklerinden bahsetmek isterim.

Dünyada görülen tüm şiddete, baskıya ve çirkinliklere rağmen bugünlük biraz da özgürlüğüne engel olunmayan kadınlardan birinin yarattığı güzellikleri anlatayım. Dünyada kendi sesini bulan, kendi şarkılarını söyleyebilen şanslı kadınlar da var. Bir kadın hayallerini gerçekleştirme amacıyla yaşayabildiğinde, ufku zihnini bulandıranlarla karaltılmadığında onları gerçekleştirebilecek imkânlara da kendi çabasıyla ulaşma gücüne sahip olduğundan dünyanızı daha güzel daha yaşabilir hâle getirir

Yeri geldiğinde ortak duygularda buluşan, genellikle zıt fikirleri olan ancak hem zıtlıkları, hem güzellikleri hem de kavgaları paylaşmaktan bıkmayan kız kardeşleri olanlar bilir. Ben de biraz kendi kardeşimden söz edeyim. Kendisi müzikle yakından ilgilidir. Müzik konusundaki çalışmalarını ilerletmek için de alanında profesyonel olan hocalarından eğitimler almıştır. O da yazmayı sever. Yazdığı şiirler biraz daha şarkı sözü olma niteliğindedir. Benim şiir yazmaya çalıştığım dönemlerde aklıma gelenler nerede olursa olsun yanımda defter yoksa bulduğum ilk kağıt parçasına mutlaka notlar alırdım. Bir gün arkasına bir şeyler karalayıp bir köşeye bıraktığım market fişini kardeşim bulmuş. Yıllar sonra evin bir köşesinde gitar çalarken “Bir şarkı var dinlesene,” dedi. Oturdum dinlemeye başladım. Hoşuma da gitti. Çalmayı bitirdiğinde “Bu şarkıyı kim yazmıştır sence?” diye sorduğunda öylece kaldım. Sonra gülümseyerek “Sen yazdın,” dedi. Bu herhâlde bir insanın hayatta karşısına çıkabilecek en güzel sürprizlerdendir.

Gizem Seval
Ali Özcan

10 Mayıs itibariyle ise sözleri ve müziği kardeşim #GizemSeval ve #AliÖzcan’a ait olan Aşk Kalmadı tüm dijital platformlarda dinleyicileri ile buluşuyor. Dinlemek isteyenler, merak edenler için şarkının linkini aşağıya bırakıyorum.

İrem SEVAL

İrem SEVAL/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 12 Mayıs 2024