MARADONA’NIN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ DAVADA YENİ RAPOR

0

MARADONA’NIN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ DAVADA YENİ RAPOR

Arjatinli efsanevi futbol yıldızı Diego Maradona’nın ölümüyle ilgili olarak savcılar tarafından suçlanan doktorlar ve sağlık çalışanının talebiyle hazırlanan yeni raporda ölümün ihmalden değil, doğal nedenlerden veya uyuşturucudan kaynaklandığı belirtildi.

Diego Maradona, 2020 yılında beyin ameliyatından sonra geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetmişti. Maradona’nın ailesinin ve kamuoyunun talepleriyle açılan soruşturmada savcılar 8 doktor ve sağlık çalışanını cinayetle suçlamıştı. Savcılar sanıkların 8 ila 25 yıl hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Sanıkların başvurusu üzerine bir tıbbi müfettiş tarafından hazırlanan raporda Maradona’nın hızlı, düzensiz kalp atışının ya doğal kökenli olduğu ya da “dış” bir faktörden, muhtemelen Maradona’nın geçmişte kullandığı bilinen kokain benzeri bir uyuşturucudan kaynaklandığı sonucuna varılıyor.

Mahkemeye 2021 yılında sunulan raporda ise Maradona’nın sağlık ekibi, futbolcuyu ölümünden 12 saatten fazla bir süre önce acı içinde ve yardımsız bırakarak “uygunsuz, eksik ve umursamaz bir şekilde hareket etmekle” suçlanmıştı.

Davanın duruşması 4 Haziran’da başlayacak.