UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final/Real Madrid ve Bayern Münih yarı finalde

0

Real Madrid, penaltılarla turladı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final turu rövanşında Manchester City, Real Madrid’i ağırladı. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten dev maçta seri penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağlayan Real yarı finale çıktı. İlk maç 3-3 bitmişti.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasında çeyrek final heyecanı yaşandı.

Son şampiyon Manchester City, 3-3’ün rövanşında geçtiğimiz sezon yarı finalde elediği Real Madrid’i konuk etti.

Real Madrid, 12. dakikada Rodrygo’nun attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Ev sahibi ekip, 76. dakikada Belçikalı yıldızı Kevin de Bruyne ile skorda yeniden dengeyi sağladı: 1-1. Kalan bölümde başka gol olmayınca uzatma dakikalarına geçildi.

Uzatmalarda da skorun değişmediği mücadelede yarı finale çıkacak ekibi belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışlarında rakibine penaltı 4-3 üstünlük sağlayan Real Madrid, adını son 4 takım arasına yazdırdı.

Manchester City’de Julian Alvarez, Phil Foden ve kaleci Ederson, atışları gole çevirirken, Bernardo Silva ve Mateo Kovacic penaltıdan yararlanamadı.

Real Madrid’de ise Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho ve Antonio Rüdiger penaltı noktasından golle ayrıldı. Konuk takımda penaltıyı golle sonuçlandıramayan tek isim Luka Modric oldu.

Real Madrid’de top koşturan milli oyuncumuz Arda Güler, yedek kulübesinde yer almasına karşın dev kapışmada forma şansı bulamadı.

Real Madrid, yarı finalde diğer bir İngiliz ekibi Arsenal’ı eleyen Alman Panzeri Bayern Münih ile eşleşti.

Bayern Münih, yarı finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında konuk ettiği İngiliz ekibi Arsenal’ı 1-0 yenen Alman temsilcisi Bayern Münih, adını yarı finale yazdırdı. Londra’da oynanan ilk mücadelede taraflar sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrılmıştı.

Allianz Arena’da oynanan dev müsabakanın ilk yarısından gol sesi gelmedi.

Almanya Bundesliga’da bitime 5 hafta kala şampiyonluğu Bayer Leverkusen’e kaptıran ve tamamen Devler Ligi’ne motive olan Bayern Münih, aradığı golü 63. dakikada Joshua Kimmich ile buldu.

Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Alman devi, adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Bayern Münih, yarı finalde bir diğer İngiliz ekibini eleyen Devler Ligi’nin gediklisi İspanyol devi Real Madrid ile eşleşti.

Yarı finallerin 30 Nisan-1 Mayıs ve 7-8 Mayıs’ta oynanacağı “Devler Ligi”nde final maçı, 1 Haziran’da Londra’daki Wembley Stadı’nda yapılacak.

Bu arada Bayern Münih’in kalecisi Manuel Neuer, 58 Şampiyonlar Ligi maçında gol yemeyerek bu alanda rekor kırdı.