GAZZE’DE BİNLERCE EMBRİYO ÖLDÜRÜLDÜ

0

GAZZE’DE BİNLERCE EMBRİYO ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze’de İsrail saldırısında bir tüp bebek merkezinin vurulduğu ortaya çıktı. Geçen aralık ayında meydana gelen olayda Gazze’nin en büyük tüp bebek merkezindeki embriyoloji ünitesinin bir köşesinde bulunan ve içlerinde donmuş emriyoların saklandığı 5 likit nitrojen tankın kapakları patladı ve 4,000 emriyo öldü. Ayrıca 1,000’den fazla döllenmemiş yumurta da yok oldu.

Bu kayba tek bir mermi yol açtı.

Al Basma Tüp bebek Merkezi’ndeki emriyolar ve döllenmemiş yumurtalar, yüzlerce Filistinli çiftin son umuduydu.

Tüp bebek merkezinde embriyoları saklanan çiftlerin en az yarısının yeniden elverişli yumurta veya sperm üretecek durumda olmadıkları öğrenildi.

1997 yılında kliniği kuran Cambridge eğitimli kadın doğum uzmanı ve jinekolog 73 yaşındaki Bahaeldeen Ghalayini, “Bu 5,000 hayatın veya potansiyel yaşamın ebeveynler için ne anlama geldiğini derinden biliyoruz. Kalbim milyonlarca parçaya ayrıldı” dedi.

Al Ghalayini, Gazze’deki yoksulluğuna rağmen, kısırlıkla karşı karşıya kalan ve kliniğe başvuran çiftlerden bazılarının ücretleri ödemek için TV ve mücevher sattığını söyledi.

Gazze’de 9 tüp bebek merkezi bulunuyor. Bölgede dondurulmuş embriyoların çoğu isabet alan ve hizmet veremez hale gelen Al Basma Tüp Bebek Merkezi’nde saklanmaktaydı.