Ford, 43 bin Ford, SUV’u geri çağırıyor!

0
????????????????????????????????????

Ford, 43 bin Ford, SUV’u geri çağırıyor!

Ford, yangınlara neden olabilecek gaz sızıntıları nedeniyle yaklaşık 43 bin SUV’u geri çağırıyor

Ford, yangınlara neden olabilecek gaz sızıntıları nedeniyle yaklaşık 43 bin SUV’u geri çağırıyor. Geri çağırma 2022 ve 2023 model yıllarına ait belirli Bronco Sport SUV’ları ve 2022 model yılındaki Escape SUV’ları kapsıyor.

Ford yaklaşık 43 bin küçük SUV’u benzin yakıt enjektörlerinden sıcak motor yüzeylerine sızarak yangın riski oluşturacağı gerekçesiyle geri çağırıyor. Ancak geri çağırmanın çözümü yakıt sızıntılarının onarılmasını içermiyor.

Geri çağırma 2022 ve 2023 model yıllarına ait belirli Bronco Sport SUV’ları ve 2022 model yılındaki Escape SUV’ları kapsıyor.

Ford, ABD güvenlik düzenleyicilerine sunduğu belgelerde yakıt enjektörlerinin çatlayabileceğini ve benzin veya buharın ateşleme kaynaklarının yakınında birikerek yangınlara yol açabileceğini belirtiyor.

Bayiler, benzinin sıcak yüzeylerden aracın altındaki zemine akmasını sağlamak için bir tüp takacak. Ayrıca yakıt enjeksiyon sistemindeki basınç düşüşünü tespit etmek için motor kontrol yazılımını güncelleyecekler.

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi web sitesinde dün yayımlanan belgelere göre, böyle bir durumda yazılım yüksek basınçlı yakıt pompasını devre dışı bırakacak, motor gücünü azaltacak ve motor bölmesindeki sıcaklıkları düşürecek.

Şirket, belgelerde beş adet kaput altı yangını ve 14 adet garanti kapsamında yakıt enjektörü değişimi raporuna sahip olduğunu, ancak herhangi bir kaza veya yaralanma raporuna sahip olmadığını belirtiyor.