Fenerbahçe Nasıl Yarı Finale Yükselir?

0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinin ilk ayağında deplasmanda Yunanistan’ın Olympiakos takımıyla karşılaştı.

İlk yarıda Olympiakos’un etkili oyunu karşısında üç golle geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıda toparlanarak rakip kalede etkili oldu.

Takımın yıldız oyuncuları Tadic ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle maçı 3-2’lik skora taşıyan Fenerbahçe, umutlarını rövanş maçına taşıdı.

Fenerbahçe Nasıl Yarı Finale Yükselir?

Fenerbahçe’nin UEFA Konfernas Ligi’nde yarı finale yükselmesi için rövanş maçında en az 2 faklı galibiyet alması gerekiyor.

Fenerbahçe, Olympiakos ile Yunanistan’da oynanan UEFA Konfernas Ligi Çeyrek Final mücadelesinin ilk ayağında 3-2 mağlup oldu. Yarı finalde yoluna devam etmek isteyen Fenerbahçe’nin evinde oynanacak olan rövanş maçında en az 2 farklı galibiyet alması gerekiyor. 2-0 veya 2 farklı tüm diğer skorlarda Fenerbahçe direkt turu geçerek yarı finalde mücadele edecek olan taraf olacak.

Maçın berabere bitmesi ise Fenerbahçe taraftarları ve Türk futbolseverler için istenmeyen senaryo. Her türlü beraberlik durumunda turu geçen taraf Olympiakos olacak.

Rövanş maçında Fenerbahçe’nin 1 faklı galip gelmesi durumunda ise maç uzatmalara gidecek. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmaz ve yarı finale gidecek olan takım belirlenemezse seri penaltı atışlarına geçilecek ve yarı finalist penaltı atışları ile belirlenecek.