İSTANBUL HAVALİMANI’NIN PATİLİ YENİ ELEMANLARI

0

İSTANBUL HAVALİMANI’NIN PATİLİ YENİ ELEMANLARI

Üniformalılar; boyunlarındaki fotoğraflı kimlik kartlarında sicil numaraları, bağlı oldukları şirketin adı, işi giriş tarihleri ve görevleri yazılı. Mesela 007 sicil numaralı İGA şirketi çalışanı Kuki, 7 Mart 2024 işe girişli. Görevi hanesinde Terapi Köpeği yazıyor.

Kuki, görev başında

İtalyan Lagotto Romagnolo cinsi Kuki, İstanbul Havalimanı’nda işe alınan 5 terapi köpeğinin şefi konumunda. AP Ajansı’nın tanıştığı ve tanıştırdığı diğer patili görevli ise border collie cinsi olan Alita.

008 sicil nolu İstanbul Havalimanı görevlisi Alita

Dört ayaklı takım, İstanbul Havalimanı’nda stresli veya endişeli yolcuları sakinleştirmek için bakıcılarıyla birlikte devriye geziyorlar. Sadece stresliler ve endişeliler değil hizmet verdikleri. Eğitimleri gereği kendilerini sevmek, sırtlarını sıvazlamak isteyenlere de hoşnutluk sunuyorlar. Aylarca özel eğitimden geçtiler. Havalimanı personel kayıtlarında aldıkları eğitimin sertifikaları da yer alıyor.

Çalışma saatleri havalimanının en yoğun olduğu dönem olan saat 10.00 ila 16.00 arası. Cisimlerine ve işin niteliğine göre yoğun çalışıyorlar. Ancak çalışma saatleri içinde molaları var ve kendilerine oyun için zaman da ayrılıyor.

Kuki, Alita ve diğer 3 yeni eleman bir pilot projenin yürütücüleri. Yolculardan gelen geri dönüşlere göre, İstanbul Havalimanı’na giden ve sakinleşme terapisi görmek isteyenler için ya da sevgi kabul etmeye hazır patili ile hoşnutluk anları yaşamak isteyenlere daha fazla “terapistin” hizmet vermesi söz konusu olabilir.

Kaynak: AP

Fotoğraflar: Khalil Hamra / AP Photos