VATANDAŞLIK İÇİN EV ALANLAR ŞİMDİ YÜZBİNLERCE DOLAR FARKLA SATIYOR

0

VATANDAŞLIK İÇİN EV ALANLAR ŞİMDİ YÜZBİNLERCE DOLAR FARKLA SATIYOR

T.C. vatandaşı olmak için ev satın alanların kanuni süre dolduktan sonra evlerini yüzbinlerce dolar fiyat farkıyla satışa çıkardıkları belirtildi. Söz konusu bilgi Türkiye’nin önde gelen emlak uzmanlarından Tebernüş Kireçci’den geldi.

Kireçci, X hesabından yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi: “Vatandaşlık için Türkiye’den ev alıp da süresi dolanlar evlerini satışa çıkarmaya başladı. Aldıkları vatandaşlık yanlarına kazanç olarak kaldı. 5 yıl önce 300 bin dolara aldıkları evlere neredeyse 1 milyon dolar istiyorlar. Bu işten kim zararlı çıktı?”

Tebernüş Kreçci’nin bu paylaşımı büyük ilgi gördü. X kullanıcıları yoğunlukla satın aldıkları gayrimenkulleri satışa çıkaranların vatandaşlıktan çıkarılması görüşünü ortaya attılar.

Bazı kullanıcılar, Yunanistan’da oturum izni almak için satın aldıkları evleri satışa çıkaranların bu haklarının ellerinden alındığına dikkat çektiler. Sosyal medyadaki yazışmalara katılan kimileri ise gayrimenkul satın alma yoluyla ciddi miktarda kara para aklandığını öne sürdüler.