10.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana Sayfa Son Haber ! GÜNCEL Mazbatayı aldı, hizmette particilik olmaz diyerek belediyeye CHP bayrağı asanlara hakkında suç...

Mazbatayı aldı, hizmette particilik olmaz diyerek belediyeye CHP bayrağı asanlara hakkında suç duyurusunda bulundu

0

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP’den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın, mazbatasını aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın mazbatasını alırken, belediye hizmet binasına CHP bayrağı asanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gece- gündüz demeden çalışma zamanın başladığını belirten Akın, “Kampanyanın ilk gününden itibaren söylüyorum, ‘Makamda oturup tebrikleri kabul eden bir belediye başkanı değil’ sözünü verdiğim gibi ilçelerde, köylerde, mahallelerde, emekçilerle, çalışanlarla, memurlarla, iş dünyamızla birlikte olan bir belediye başkanı olacağız” dedi.

Milletvekilliği yaptığı 10 yıl boyunca kimseye hangi partidensin demediğini vurgulayan Akın, şunları söyledi;

*Sadece ‘Size nasıl yardımcı olabilirim’ diye sordum. Seçim kampanyasında her konuşmamda üstüne basa basa ‘Belediyede particik olmayacak, belediyede siyaset yaptırmayacağım’ dedim. Bu sözleri binlerce kez tekrarladım.

*Ancak bazı hadsizler, bazı kendini bilmezler maalesef benim bilgim dışında belediye binasına parti bayrağı astılar. Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyuyorum. Ancak partimizin bayrağının yeri belediye binası değildir.

*Orada olacak bayrak ay yıldızlı, şanlı Türkiye Cumhuriyeti’nin al bayrağıdır. O kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bunu da buradan bildiriyorum. Orası kamuya ait yani her vatandaşın hakkı olan bir bina. Oraya herhangi bir partinin bayrağı asılmaz.