6.4 C
Türkiye
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Oy atamadan hayatlarını kaybettiler

Oy atamadan hayatlarını kaybettiler

0

Oy kullanamadan hayatlarını kaybettiler

Mersin’de oy kullanırken kalp krizi geçiren kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanmak için Yarbay Şemsettin Mahallesi’ndeki Kurtuluş İlkokulu’na giden 72 yaşındaki İclal Kurt, oy kullanma işlemi sırasında fenalaştı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Kurt, kaldırıldığı Tarsus Devlet Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Oy kullanmaya giden aile kaza yaptı: 1 ölü, 2 yaralı

Yerel seçimlerde oy kullanmak amacıyla Antalya’dan Yozgat’a giden aile kaza yaptı. Kaza sonucu Fatma Kocaaslan hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı.

Nevşehir’de, K.Ş. yönetimindeki hafif ticari aracın takla atıp devrildiği kazada, araçtaki Fatma Kocaaslan (85) hayatını kaybetti, aileden 2 kişi de yaralandı.

Kocaaslan’ın, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle Antalya’dan Yozgat’ın Çayıralan ilçesine gittiği öğrenildi.

Kaza, saat 14.30 sıralarında, Avanos-Kalaba kara yolu Göynük köyü yakınlarında meydana geldi.

Aynı aileden K.Ş. yönetimindeki 54 ADV 535 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkıp, takla attı ve yol kenarındaki tarlaya devrildi.

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, hafif ticari araçta yolcu olarak bulunan kayınvalide Fadime Kocaaslan’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Araçtaki kardeşlerden yaralı sürücü K.Ş. ve yolcu olarak bulunan O.Ş. ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Kazada ölen Kocaaslan ile K.Ş. ve O.Ş.’nin, Antalya’dan Yozgat’ın Çayıralan ilçesine yerel seçimler için oy kullanmak amacıyla gittikleri öğrenildi.

Oy kullanmaya gidiyorlardı, dört kişi öldü

Çankırı’nın Çerkeş ilçesindeki kazada ölen aynı aileden dört kişinin oy vermek için Bursa’dan memleketleri Ordu’ya gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

Kaza, dün İstanbul-Samsun kara yolu Çankırı Çerkeş Göynükçukuru köyü mevkisinde meydana geldi. Mehmet Adem (55), arızalanan otomobilini yol kenarına çekti.

Adem’in ihbarı üzerine bölgeye giden polis ekibi yol güvenliği için çalışma yaparken, bu sırada aynı yöne giden yabancı uyruklu S.N. yönetimindeki mutfak eşyası yüklü TIR, otomobilin üzerine devrildi.

Kazada Mehmet Adem ile babası Abdurrahman Adem (77), annesi Tokezban Adem ve kız kardeşi Yurdagül Davan (40) hayatını kaybetti.

Kazada, Gürcistan plakalı TIR’ın şoförü S.N. ile yol güvenliği almak için kaza yerinde bulunan Çerkeş Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nde görevli trafik polisleri D.G. ve B.K. ise yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından TIR şoförü Çerkeş Devlet Hastanesi’ne, trafik polisleri ise Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Adem ailesinin Bursa’dan oy kullanmak için memleketleri Ordu’nun Kabataş ilçesine gelmek için yola çıktıları belirtildi. Aile bireylerinin cenazeleri, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak ilçeye getirildi. Alankent Mahallesi’nde öğle vakti kılınan namazın ardından 4 kişi, aynı mahalledeki aile kabristanlığında yan yana toprağa verildi.