Bir süredir gözlerden uzaktı; Kate Middleton’ın kanser tedavisi gördüğü açıklandı

0

Bir süredir gözlerden uzaktı; Kate Middleton’ın kanser tedavisi gördüğü açıklandı

Galler Prensesi Kate Middleton’ın kanser tedavisi gördüğü açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda karın bölgesinden ameliyat olan ve uzun süredir ortalarda görünmeyen Galler Prensesi Kate Middleton’ın kanser tedavisi gördüğü açıklandı.

Prenses, açıklamayı ikametgahları olan Kensington Sarayı’nın bahçesinde çekilen videoyla yaptı. Öncelikle kendisine gösterilen ilgiye ve ameliyattan sonra ulaştırılan destek mesajlarına teşekkür etti.

Catherine, testlerde kanser teşhisi konulduktan sonra tedavinin erken aşamasında olduğunu söyledi.

Britanya kamuoyunda kısaca Kate olarak anılan prenses, inanılmaz zor bir kaç aydan sonra kanser teşhisinin büyük bir şok olduğunu belirtti; “İyiyim ve her gün daha da güçleniyorum” dedi.

Prenses Catherine de Kensington da , hastalık konusunda fazla ayrıntı vermedi. Kensington Sarayı, Galler Prensesi’nin tam anlamıyla iyileşeceğinden emin olunduğunu açıkladı.

Kate Middleton ameliyattan sonra yapılan testlerde kanser bulunduğunu sağlık ekibinin önleyici kemoterapi almasını tavsiye ettiğini şu günlerde bu tedavinin ilk aşamalarının yürütüldüğünü belirtti. Prenses, “William ve ben, genç ailemizin iyiliği için bunu özel olarak işlemek ve yönetmek amacıyla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

Prenses Catherine, çocukları George, Charlotte ve Louis’e durumu uygun bir şekilde açıklamanın ve iyi olacağına dair güvence vermenin zaman aldığını vurguladı. Galler Prensesi, “aile olarak zamana, alana ve mahremiyete ihtiyacımız var” dedi.