9.4 C
Türkiye
Salı, Nisan 23, 2024
Ana Sayfa Dünya Tahttan çekilen Kraliçe mesleğini seçti, iş başı yaptı

Tahttan çekilen Kraliçe mesleğini seçti, iş başı yaptı

0

Danimarka’da 52 yılın ardından tahttan çekilen Kraliçe 2. Margrethe, bale kostümleri tasarlamaya başladı.

Yarım asırdan fazladır saltanat sürdükten sonra tahtından feragat eden Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, Kopenhag’daki Tivoli Bahçeleri’ndeki bale gösterimi için kostüm tasarladığını açıkladı.

2. Margrethe, başkent Kopenhag’daki ünlü Tivoli Bahçeleri’nde bulunan Pandomim Tiyatrosu’nda sahnelenecek ve Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen’in “Sakar Hans” adlı masalından uyarlanan balenin kostüm ve dekor tasarımı için kolları sıvadı.

Tasarımlarıyla daha önce de temsillere destek veren 83 yaşındaki Kraliçe, bu yıl kuruluşunun 150. yılını kutlayan Tivoli Bahçeleri’nin yayımladığı bildirisinde, “Eğlenceli bir gösteri olacak ve macerayı sahnede görmek için sabırsızlanıyorum” ifadesini kullandı.

Andersen’in 1855’te yayımlanan “Sakar Hans” adlı masalı, kralın kızıyla evlenmek isteyen 2 kibirli ve zeki kardeşin başarısız olmasına karşın 3’üncü kardeşin samimi ve fevri hareketleriyle prensesin gönlünü kazanarak kral olmasını konu alıyor.

2. Margrethe, 14 Ocak’ta tahta çıkışının 52. yılında görevinden feragat etmiş ve yerini 55 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Frederik ile gelini Kraliçe Mary’e bırakacağını açıklamıştı.