GAZZE’YE DENİZDEN YARDIM GİDİYOR

0

GAZZE’YE DENİZDEN YARDIM GİDİYOR

Açlık sorunuyla karşı karşıya kalan Gazze’deki Filistinliler için Güney Kıbrıs’taki Larnaka limanından 200 ton gıda yardımı yola çıkarıldı.

Gönderilen yardım uluslararası bir iş birliğiyle gerçekleşiyor. Yardımın finansmanını Birleşik Arap Emirlikleri sağladı. Organizasyonu World Central Kitchen adlı yemek ve gıda kuruluşu yaptı. Gemi ise Akdeniz’de kaçak göçmenlere yardım eden Proactiva Open Arms adlı İspanyol sivil toplum örgütüne ait. Buğday unu, pirinç ve et ürünlerinden oluşan 200 tonluk yük bir mavnaya yüklendi. Open Arms’ın gemisi bu mavnayı çekiyor.

Kıbrıs Larnaka ile Gazze arası 200 mil. Normalde yol 15 saat sürüyor. Ancak eldeki imkanlarla bir yük gemisi yerine mavna çekildiği için gıda yardımının Gazze’ye ulaşması 2 gün sürecek.

Yardımın organizasyonunu yürüten World Central Kitchen tarafından yapılan açıklamaya göre milyonlarca porsiyon yemek ve gıdayla dolu tekneler ve mavnaların düzenli olarak Gazze’ye gidip geldiği bir deniz otoyolunun oluşturulması hedefleniyor.

World Central Kitchen, 500 tonluk ikinci yardımın da sevkiyata hazır olduğunu bildirdi.

Yardımın Larnaka’da yapılan güvenlik kontrolünde İsrailli güvenlikçiler de hazır bulundu.

Bu arada ABD’nin yine denizden yardım ulaştırmak için planladığı Gazze’de inşa edilecek portatif limanın hazırlıkları da sürüyor.