14.4 C
Türkiye
Pazar, Nisan 28, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın 📽️’Sokak iti gibi havla, arabayı al.’ Bu sahne, ‘Taş Kağıt Makas’ dizisine...

📽️’Sokak iti gibi havla, arabayı al.’ Bu sahne, ‘Taş Kağıt Makas’ dizisine inceleme başlattı

0

Taş Kağıt Makas’ta tepki çeken sahne! Köpek gibi havlatılan kadına kaptan içki içirildi.

Taş Kağıt Makas dizisinde yan yana dizilen 4 kadına “Bu kaba döktüğüm içkiyi sokak köpeği gibi içen kişi arabayı alır. Sokak iti gibi havla” denilen sahne izleyicilerin tepkisi çekti.

Başrollerinde Ozan Güven, Ekin Koç, Serra Arıtürk, Hande Ataizi, Burak Yörük ve Hüseyin Avni Danyal’ın yer aldığı Kanal D ekranlarının yeni dizisi Taş Kağıt Makas’taki bir sahne izleyicileri sinirlendirdi. Kadınlara “Sokak iti gibi havla” denilen sahneden sonra RTÜK’e çağrı yapıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Kanal D’de yayımlanan “Taş Kağıt Makas” adlı dizi hakkında yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadın istismarı içeren ve kadınları aşağılayan yapımları incelediklerini belirtti.

Kadınlar ve çocukların “kırmızı çizgileri” olduğunu, bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

– Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem vatandaşlarımızın hem de duyarlı STK’lerimizin tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz.

Dün akşam ikinci bölümü yayınlanan Taş Kağıt Makas dizisinde dört kadın karaktere içki içirip, ardından köpek gibi havlamaları yönünde baskı kurulan sahne sosyal medyada gündem haline geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ekrana gelen söz konusu sahne eleştirilere neden oldu.