BM: GAZZE’DEKİ YARDIM KONVOYU FACİASINDA ÇOĞUNLUK ATEŞLİ SİLAHLA VURULDU

0

BM: GAZZE’DEKİ YARDIM KONVOYU FACİASINDA ÇOĞUNLUK ATEŞLİ SİLAHLA VURULDU

Birleşmiş Milletler gözlemcileri, Gazze’deki yardım konvoyu faciasında çoğunluğun ateşli silahla vurulduğunu açıkladılar.

Gazze’de Gazze şehrinde 29 Şubat günü sabaha karşı İsrail Ordusu’nun gözetiminde güvenli bir şekilde yapılması gereken yardım dağıtımı sırasında meydana gelen olayda 115 kişi ölmüş, yaklaşık 300 kişi yaralanmıştı.

Hamas, ölümlerin ve yaralanmaların İsrail askerlerinin ateş açması sonucu meydana geldiğini belirtmişti. İsrail ise havaya uyarı ateşi açıldığı sırada izdiham meydana geldiğini iddia etmişti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) Gazze’deki bürosundan bir ekip yaralıların tedavi gördüğü El Şifa Hastanesi’nde olayla ilgili olarak inceleme yaptı. OCHA alt ofis başkanı Giorgios Petropoulos’un BBC’ye yaptığı açıklamaya göre, El Şifa hastanesine gönderilen ekip, yardım konvoyu yaralalarının çoğunun kurşun yarası nedeniyle tedavi gördüğünü saptadı.

ABD BAŞKANI BIDEN: “HAVADAN YARDIM YAPACAĞIZ”

Bu arada olaydan sonra ABD Başkanı Joe Biden, Birleşik Devletler’in Gazze’ye hava yoluyla yardım göndermeye başlayacağını açıkladı. ABD Başkanı, “Masum insanlar korkunç bir savaşın ortasında kaldılar, ailelerini besleyemediler. Daha fazlasını yapmamız gerekiyor ve Amerika Birleşik Devletleri daha fazlasını yapacak” dedi.

Birleşmiş Milletler, zaten belirtileri görülen açlık sorununun Gazze’de giderek çok ciddi bir risk olduğunu açıklamıştı.