UKRAYNA RUSYA’YI BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE DAVET ETMEYİ DEĞERLENDİRİYOR.

0

UKRAYNA RUSYA’YI BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE DAVET ETMEYİ DEĞERLENDİRİYOR.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Müsteşarı’nın sözlerini dayanak alan Reuters Haber Ajansı, Ukrayna ve müttefiklerinin, savaşı sona erdirmek için Rusya’yı bir barış zirvesine davet edebileceklerini bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin müsteşarı, söz konusu zirve için mekan da dile getirdi. Buna göre barış zirvesi, İsviçre’de Zelenski’nin ortaya koyacağı bir vizyon üzerinde yapılabilir.

Ukrayna Başkanlık Ofisi Müsteşarı Andriy Yermak, Kiev’de televizyonda yayınlanan bir konferansta, “Rusya Federasyonu temsilcilerini birlikte davet etmemiz halinde, bu savaşı gerçekten sona erdirmek ve adil bir barışa geri dönmek isterlerse barış planının sunulacağı bir durum olabilir” dedi.

Zelenskiy, Kasım 2022’de 20 büyük ekonomiden oluşan G-20 zirvesinde bir barış planı açıklamıştı. Planda Ukrayna Devlet Başkanı, ülkesinin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması ve Rus birliklerinin tamamen geri çekilmesi çağrısında bulunuyordu.

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, iki yıldır süren savaşta 31,000 Ukrayna askerinin öldüğünü bildirdi.

Ukrayna’nın asker kayıplarının Rusya’nın iddia ettiği gibi 150,000-300,000 olmadığını belirten Volodimir Zelenski, 31,000 kayıp için “yine de bizim için büyük kayıp” dedi.