O DA BİR FENOMEN; AYDA 10 BİN EURO KAZANIYOR. ANNESİNİ TANIYORUZ: “YZ”

0

O DA BİR FENOMEN; AYDA 10 BİN  EURO KAZANIYOR. ANNESİNİ TANIYORUZ: “YZ”

Adı Aitana Lopez; 25 yaşında. İspanya Barselona’da yaşıyor. Tanınmış bir Influencer ya da fenomen. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor ve sosyal medyadaki varlığının beşinci ayında aylık 10 bin euroluk kazanca ulaştı. Aitana Lopez yapay zeka ürünü bir model. Bu nedenle annesini başlıkta “YZ” olarak tanıttık.

Aslında Aitana’nın annesi değil de bir babası var. Ruben Cruz… Cruz The Clueless adlı bir ajansın kurucusu. İşleri kötü giderken ve egosu yüksek influencer müşterilerinden bıkmışken yapay zeka ile kendi modelini yaratmaya karar verdi ve kurduğu ekiple bunu gerçekleştirdi.


ÜNLÜ BİR AKTÖR ÇIKMA TEKLİF ETMİŞ 

Aitana Lopez, çok yönlü bir karakter. Fitnesse meraklı, kararlı bir “insan”. Kendisine sorulduğunda şahsını dışa dönük ve sevecen biri olarak tanıtıyor. Akrep burcundan.

Yaratıcısı ajansın grafik tasarımcısı, insanların söz konusu karakterlerin görüntülerini değil hayatlarını takip ettiklerini belirtiyor. Bu nedenle ekip, her gün Aitana’nın ne yapacağını konuşup sosyal medyada harekete geçiyor.

Business Insider adlı web sitesinin haberine göre, Aitana Lopez’in yapay zeka ürünü olduğunu farketmeyen tanınmış bir Latin Amerika kökenli aktör sanal karaktere çıkma teklif etmiş. Söz konusu aktör hayranlarından sadece biri. Aitana her gün yüzlerce çıkma teklifi alıyor.


ŞİRKETE SANAL MODEL SİPARİŞİ YAĞIYOR

Bu arada ajans, Aitana’nın gördüğü ilgi üzerine ajans Maia adlı yeni bir sanal model üretti. Maia, Aitana’ya göre utangaç bir karakter.

Ajans ürettiği modellere isim verirken adların mutlaka a ve i harflerini içermesini gözetiyor. Zira AI (Artificial Intelligence) İngilizce yapay zekanın kısaltması.

Gerçek ve egosu yüksek sorunlu modelleri bir kenara bırakan Aitana ve Maia’nın yaratıcısı şirket, sadece kendisi için sanal model üretmekle kalmıyor bir yandan da başka ajanslardan gelen sanal model siparişleriyle uğraşıyor.