8.4 C
Türkiye
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana Sayfa Dünya Eski Başbakana hapis cezası!

Eski Başbakana hapis cezası!

0

Avusturya’da eski Başbakan Sebastian Kurz’a meclis komisyonunda şahit olarak dinlediği oturumda yanlış beyanda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Avusturya’da Viyana Bölge Mahkemesi’nde yürütülen davada hakim Michael Radasztics, eski Başbakan Sebastian Kurz hakkında verilen hükmü kamuoyuyla paylaştı.

Radasztics, ülkede “Ibiza skandalı” olarak adlandırılan, eski Başbakan Yardımcısı aşırı sağcı Heinz Christian Strache’nin İspanya’nın Ibiza Adası’nda devlet ihalelerinin Rusya’ya verilmesi gibi bazı hususlarda pazarlık yaptığını içeren videonun basında yer alması sonrasında patlak veren skandalı araştırmak üzere kurulan meclis komisyonunda şahit olarak dinlenen eski Başbakan Kurz’un, buradaki konumunu hafife aldığını belirtti.

Kurz’un bu tutumu bilinçli olarak gerçekleştirdiğini ifade eden Radasztics, buradaki nesnel ve öznel ifadelerinde “yanlış beyanda” bulunduğunu söyledi.

Hakim, Kurz’un yanlış beyanda bulunduğu için suçlu bulunduğunu ve 8 ay “şartlı hapis” cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Avusturya hukukunda şartlı hapis cezası olarak adlandırılan mahkumiyet kararında, şahıslar hapsedilmiyor, ancak belirli süre olası bir suç işleyip işlemeyecekleri gözlemleniyor.