15.4 C
Türkiye
Salı, Nisan 23, 2024
Ana Sayfa Dünya 📽️Çin’de zincirleme kaza. 100’den fazla araç birbirine girdi

📽️Çin’de zincirleme kaza. 100’den fazla araç birbirine girdi

0
Çin’in Suzhou kentindeki bir otoyolun buzlu bir bölümünde 100’den fazla aracın birbirine çarpması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. 
 

Devlet televizyonu CCTV ve sosyal medyada yer alan görüntülerde çok sayıda aracın otoyolda gelişigüzel bir şekilde durduğu ve bir aracın havada ciddi bir açıyla takla attığı görülüyor. Cam ve enkazın her yere saçıldığı görülüyordu.

Suzhou Endüstri Parkı trafik polisinin WeChat sosyal medya hesabından bildirdiğine göre, üç kişi yaralanarak hastaneye kaldırılırken altı kişide de hafif sıyrıklar meydana geldi. Polis, yol trafiğinin yeniden sağlandığını ve kazanın nedeninin araştırıldığını söyledi.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Çin’in büyük bölümünü soğuk hava dalgaları, kar fırtınaları ve buzlu yağmurlar vurdu ve milyonlarca insanın Ay Yeni Yılı kutlamaları için evlerine koştuğu bir dönemde ulaşımı etkiledi.

Xinhua’nın haberine göre bu hafta boyunca hükümet dondurucu soğuklar için acil durum müdahalesini artırdı ve Pekin, Hebei, Shanxi, Anhui ve Hubei gibi eyalet ve şehirlerde ulaşım akışı, tedarik ve elektrik için çeşitli planlar başlattı.

Çin Meteoroloji İdaresi, bazı orta ve güney bölgelerde donma ve düşük sıcaklıklar için yüksek uyarıda bulundu.

CCTV’nin haberine göre, VariFlight’taki hava durumu uyarı verilerine göre, ülkedeki 260’tan fazla havalimanından 34’ü sis ve kar uyarısı yayınladı.