WASHINGTON VE MOSKOVA’DAN KARŞILIKLI FENA HAKARETLER

0

WASHINGTON VE MOSKOVA’DAN KARŞILIKLI FENA HAKARETLER

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı için “çılgın o.. çocuğu” dedi; Moskova ise bu hakaret karşısında Biden’ın oğlu Hunter Biden’ı işaret etti.

ABD Başkanı, San Fransisco kentindeki bir kampanya bağış etkinliğinde konuşurken nükleer savaş tehdidinin her zaman var olduğunu söyledikten sonra sözlerine şöyle devam etti. ”Varoluşsal tehdit ise iklimdir. Çılgın O.. çocuğu Putin ve diğerleri gibi adamlar var. Her zaman nükleer çatışma konusunda endişelenmek zorundayız, ancak insanlığa yönelik varoluşsal tehdit iklimdir”

Bu hakaretamiz sözler üzerine Moskova’dan peşpeşe açıklamalar geldi. Kremlin’in yanıtı ölçülüydü. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Biden’ın sözlerinin Putin’i incitmediğini ama bu tür sözleri kullananları küçük düşürdüğünü belirtti. Peskov, “muhtemelen Hollywood kovboyu gibi olmak istedi ama öyle olduğunu düşünmüyorum” dedi. “Putin size karşı hiç öyle bir dil kullandı mı?” diye soran sözcü söz konusu ifadelerin Amerika’yı da küçük düşürdüğünü belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın yanıtı ise dolaylı olarak karşı hakareti içerdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Biden’ın bir dahaki sefere “çılgın o.. çocuğu” ifadesini kullandığında, “Amerikalıların bunu en iyi kendi çocuğu Hunter Biden ile ilişkilendirdiğini hatırlamaya çalışması gerektiğini” söyledi.

Moskova, iki ülke arasındaki ilişkilerin en kötü dönemi geçirmekte olduğunu, gerginliğin Küba füze krizindekinden daha beter olduğunu belirtti.