📽️Yayılıyor. ‘Havlu Hareketi’, Datça ve Çeşme’den sonra şimdi de Altınova’da

0

Yunanistan’ın Paros Adası’nda başlatılan “Havlu Hareketi” Türkiye’deki plajlara da sıçradı.

Datça ve Çeşme’den sonra bugün de Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Altınova kumsalında eylem vardı.

Altınova Koruma Girişimi’nin çağrısı ile çevre ve doğa gönüllüleri, havlularını Uzungöl Mevkii Polisler Sitesi önündeki kumsalda yapılan 5 katlı 5’i bir yerde rezidans inşaatının önüne attı.

Anayasa ve Kıyı Kanunu’nundan doğan haklarını arayan protestocu grup, pankart açarak, ‘Kıyılar Halkındır, Halkın Kalacak’ sloganları attı.

Altınova Koruma Girişimi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi;

“‘Havlu Hareketi’ni özellikle böyle stratejik bir noktadan başlattık. Kıyıların çok katlı beton yapılar ve çeşitli işletmeler tarafından istila edilmesini kabul etmiyoruz.

Bir yılı aşkın bir süredir bu kumsaldaki çok katlı beton inşaatın kaldırılması için açmış olduğumuz davada alınan üç bilirkişi raporunun tamamı lehimize, Mahkeme heyetinin kararını bekliyoruz.

Ancak bildiğiniz gibi Ayvalık kıyılarında turizm güneş, kum ve deniz demek. Otel kılıklı rezidans inşaatı, halkın plajıyla içiçe olmasına rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Bugüne kadar Ayvalık Belediyesi’ne destekçilerimiz  yüzlerce dilekçeyle başvurarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda durdurulmasını talep ettiler.

Aldığımız bilgilere göre Ayvalık Belediyesi inşaat sorumlularına bu yönde tebligat yapmış ancak halen çalışmaya ve yarattıkları  inşaat gürültüsü , görüntü ve hava kirliliğiyle halkın tatili zehir etmeye ve huzursuz etmeye devam ediyorlar.

Bir kez daha yüksek sesle tekrar ediyoruz: Kıyılar halkındır, halkın kalacak. Kıyılarımız, işletmeler, rant projeleri ve beton inşaatlara istila edilemez. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

İlgili Haber:

Yunanistan’dan sonra ilk ‘havlu hareketi’ Çeşme’de gerçekleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here