Norveç, Ukrayna’ya anti-İHA sistemi tedarik ediyor.

0

Norveç, Ukrayna’ya anti-İHA sistemi tedarik ediyor.

Norveçli uluslararası teknoloji grubu Kongsberg Gruppen’in Ukrayna’ya 740 milyon Norveç kronu (70.8 milyon USD) değerinde bir anti-İHA sistemi tedarik edeceği bildirildi.

Norveç hükümeti basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, Kongsberg Defence & Aerospace şirketi, Ukrayna’ya 740 milyon Norveç kronu (70.8 milyon USD) değerinde bir anti-İHA sistemi tedarik edecek.

Açıklamada, “Kongsberg Defence & Aerospace, Ukrayna’ya yeni geliştirilen bir anti-İHA sistemi tedarik etmek üzere 740 milyon Norveç kronu tutarında sözleşme imzaladı” ifadelerine yer verildi.

Norveç Savunma Bakanı Bjorn Arild Gram’a göre Cortex Typhon C-UAS olarak adlandırılan bu sistem, Ukrayna’nın İHA’larla mücadele kabiliyetini önemli ölçüde güçlendirecek.

Teçhizatın tedarikinin, ana katkıyı Stockholm’ün sağladığı İngiltere liderliğindeki Ukrayna için Uluslararası Fon (IFU) aracılığıyla finanse edildiği kaydedildi.

Daha önce AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Rus İzvestiya gazetesine demecinde birliğin Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’ya sağladığı toplam yardımın 20 milyar euroya ulaştığını açıklamıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here