Süper Lig’in 26. haftası bugün oynanacak iki karşılaşmayla tamamlanıyor. Beşiktaş Konyaspor’u ağırlarken, Başakşehir’in rakibi Kayserispor

0

Beşiktaş, rakibi Konyaspor

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında bugün Beşiktaş sahasında TÜMOSAN Konyaspor’u misafir ediyor.

Tüpraş Stadı’nda oynanacak müsabaka, saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Süper Lig’de çıktığı 25 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 40 puan ve averajla 4. sırada yer aldı.

Oynadığı müsabakaların 5’ini kazanan, 10’unda berabere kalan ve 10’undan mağlubiyetle ayrılan Konyaspor ise haftaya 25 puanla 19. basamakta girdi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazandı.

Siyah-beyazlı takımda 5 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

Sözleşmesi dondurulan Amir Hadziahmetovic’in yanı sıra Alex-Oxlade Chamberlain, Tayfur Bingöl, Yakup Arda Kılıç ve Mustafa Erhan Hekimoğlu, kadroda yer almayacak.

Beşiktaş’ın Demokratik Kongolu futbolcusu Arthur Masuaku, uzun bir sürenin ardından siyah-beyazlı formayla maça çıkacak.

Son olarak Süper Lig’in 18. haftasında Atakaş Hatayspor ile oynanan müsabakada görev yapan Masuaku, milli takımıyla Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele etmesi nedeniyle siyah-beyazlı takımın çıktığı son 10 resmi maçta sahada olamamıştı.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıklarını atlatan Salih Uçan, Jonas Svensson, Rachid Ghezzal ve Milot Rashica, kadroda yer alabilecek.

Son olarak 9 Aralık 2023’te Fenerbahçe ile oynanan derbide sahaya çıkan 32 yaşındaki santrfor, kadro dışı bırakılması, Afrika Uluslar Kupası’nda olması ve sakatlığı nedeniyle siyah-beyazlıların tüm kulvarlarda yaptığı son 13 maçta forma giyememişti.

Sakatlığını atlatan ve bir süredir takımla çalışan Aboubakar’ın teknik direktör Santos’un şans vermesi halinde 2,5 ay sonra Konyaspor karşısında forma giymesi bekleniyor.

Başakşehir, Kayserispor’u konuk edecek

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında bugün Mondihome Kayserispor’u konuk edecek.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 20.00’de oynanacak müsabakayı Oğuzhan Çakır yönetecek.

Ligde oynadığı 25 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 yenilgi alan turuncu-lacivertli takım, topladığı 33 puanla dokuzuncu sırada yer alıyor.

Ligde TÜMOSAN Konyaspor’u deplasmanda, İstanbulspor’u da iç sahada mağlup edip Ziraat Türkiye Kupası’nda Atakaş Hatayspor’u eleyen Çağdaş Atan’ın ekibi, Galatasaray’a konuk olduğu maçtan ise 2-0’lık yenilgiyle ayrılmıştı.

Sarı kart cezası olan Lucas Lima, Kayserispor karşısında forma giyemeyecek.

Ceza sınırında olan Leo Dubois, Joao Figueiredo ve Emirhan İlkhan, yarın oynanacak maçta kart görmeleri durumunda Gaziantep FK deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.

İki ekibin ligin ilk yarısında Kayseri’de oynanan mücadelesi golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı.